Πότε μαθαίνει ο Ολυμπιακός τον αντίπαλό του

Πότε μαθαίνει ο Ολυμπιακός τον αντίπαλό του

Η κανονική διάρκεια της Euroleague έχει μπει στην τελική ευθεία, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του και περιμένει αντίπαλο. Οι τέσσερις που μπορεί να βρει στον δρόμο για το Βελιγράδι.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση στο ΣΕΦ, επικράτησε με 73-66 της Μπαρτσελόνα και ολοκλήρωσε τη regular season της Euroleague με τον καλύτερο τρόπο. Οι ερυθρόλευκοι παρά τις απουσίες των Σλούκα και Φαλ, «καθάρισαν» τους πρωτοπόρους και «κλείδωσαν» την τρίτη θέση, ενώ… βλέπουν και ψηλότερα.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τυπικά αυτή τη στιγμή είναι δεύτερη, όμως περιμένει την αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπάγερν, όπου θέλει ήττα της βασίλισσας για να τερματίσει στη δεύτερη θέση.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός θα κάνει αναμονή όπως όλα δείχνουν μέχρι τις 13 Απριλίου που είναι και το τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας για να μάθει ποιόν θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας στο «καμίνι» του ΣΕΦ.

Μετά το πέρας της σημερινής μέρας και τη νίκη της Μπάγερν επί του Ερυθρού Αστέρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν όσον αφορά την πρώτη οκτάδα, ενώ πλέον ο Ολυμπιακός γνωρίζει ότι οι πιθανοί αντίπαλοι που θα βρει απέναντι του στα playoffs είναι τέσσερις.

Ο λόγος για τις Εφές, Μακάμπι, Μονακό και Μπάγερν. Ανάλογα την θέση που θα τερματίσει ο Ολυμπιακός θα είναι και ο αντίπαλος. Αυτή τη στιγμή με βάση και τα ματς που απομένουν, οι δυο ομάδες που είναι πιο κοντά στο να κοντραριστούν με τους Πειραιώτες είναι οι Μακάμπι και Μονακό. Όμως και πάλι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει γνωστό ακόμη, διότι υπάρχουν 8 ματς που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, υπάρχουν και ακραία σενάρια όπως αυτό που μπορεί να φέρει την Μπάγερν στον δρόμο του. Αυτό θα συμβεί αν οι Βαυαροί κάνουν το 3/3 στα ματς που απομένουν για εκείνους, αφού το ένα από αυτά είναι με τη Ρεάλ. Σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα είναι δεύτερος και η γερμανική 7η και θα μονομαχήσουν για το Final Four.

Αντίστοιχα με ήττα της Ρεάλ από τη δεύτερη θέση ο Ολυμπιακός δεν θα βρει Μακάμπι ή Εφές απέναντι του, αλλά τη Μονακό ή την Μπάγερν με βάση το ακραίο σενάριο παραπάνω. Ένα σενάριο που οι Γερμανοί θέλουν νίκες εκτός έδρας με Ρεάλ, Φενέρ και Εφές.

Εφόσον η Ρεάλ κερδίσει την Μπάγερν ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Εφές ή την Μακάμπι ως τρίτος, με τις δυο ομάδες να είναι ισόβαθμες με ρεκόρ 15-11.

Τα ματς που απασχολεί τον Ολυμπιακό για τη δεύτερη θέση

8/4 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου

Τα ματς που περιμένει για να μάθει αντίπαλο

Αναντολού Εφές 

6/4 Αναντολού Εφές – Μπάγερν Μονάχου
8/4 Ερυθρός Αστέρας – Αναντολού Εφές

Μακάμπι Τελ Αβίβ

7/4 Μπαρτσελόνα – Μακάμπι Τελ Αβίβ
13/4 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε

Μονακό

8/4 Μονακό – Άλμπα Βερολίνου

Μπάγερν Μονάχου

4/4 Φενέρμπαχτσε – Μπάγερν Μονάχου
6/4 Αναντολού Εφές – Μπάγερν Μονάχου
8/4 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου

Η βαθμολογία της Euroleague

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ