Οκόμπο: «Η Έφες παίζει πολύ υψηλού επίπεδου μπάσκετ»

Ο Έλι Οκόμπο μίλησε για την επικείμενη αναμέτρηση της Μονακό με την Αναντολού Έφες, αλλά και για την προσαρμογή στη νέα του ομάδα.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Μονακό παραχώρησε ο Έλι Οκόμπο, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον τραυματισμό του, αλλά και στο πως έχει δέσει με την υπόλοιποι περιφέρεια των Μονεγάσκων.

Παράλληλα, μίλησε και για το επικείμενο παιχνίδι απέναντι στην Αναντολού Έφες, επισημαίνοντας πως οι Τούρκοι παίζουν μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου.

Οι δηλώσεις του Έλι Οκόμπο:

Καταρχάς πώς είναι ο αστράγαλός σου μετά το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στην Γκραβελίν;

«Ο αστράγαλος είναι μια χαρά. Έκανα υπέρηχο και δεν είναι κάτι σοβαρό και θα κάνω μαγνητική τομογραφία για να είμαι σίγουρος. Αν όλα πάνε καλά, σίγουρα θα είμαι εκεί για να αντιμετωπίσω την Αναντολού την Πέμπτη».

Τι ανάμνηση έχεις από αυτό το Eurobasket με τη Γαλλία;

«Καλή ανάμνηση αναγκαστικά με αυτό το ασημένιο μετάλλιο κι ας έχουμε τύψεις για τον τελικό. Ήταν πολύ μεγάλη εμπειρία να αγωνίζεσαι απέναντι στους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες με πολλά αστέρια. Το επίπεδο του μπάσκετ είναι πολύ υψηλό. Τα λαμβάνουμε όλα αυτά υπόψη και συγκεντρώνουμε εμπειρία για να συνεχίσουμε να προοδεύουμε».

Πώς βίωσες αυτή τη μετακίνηση στη Μονακό και πώς πήγε η ένταξή στην ομάδα;

«Μου ήταν λίγο δύσκολο να μην μπορώ να κάνω την προετοιμασία με όλους. Ήμουν ακόμα σε θέση να συνομιλώ με τα παιδιά όταν ήμουν με την εθνική ομάδα. Έτυχα πολύ καλής υποδοχής και ενσωμάτωσης από όλους. Εξακολουθούμε να ψάχνουμε στο παιχνίδι ο ένας τον άλλον για να προοδεύουμε και να έχουμε αυτή τη συνοχή που θέλουμε. Τα πάω καλά με όλους τους παίκτες και μου αρέσουν πολύ τα συστήματα».

Με τον Λόιντ, τον Τζέιμς και τον Στραζέλ είστε τέσσερις παίκτες στην περιφέρεια. Πώς πάει αυτή η σχέση;

«Πολύ καλά. Κάνουμε τα πάντα για το καλό της συλλογικότητας και αυτό χρειάζεται για να κερδίσεις, να είσαι ομάδα. Μεταξύ μας των 4, η συνεργασία είναι καλή και πρέπει να μπορούμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι. Φροντίζουμε ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ, φέρνοντας το μέγιστο. Αυτή η δυνατότητα επιλογής είναι σημαντική, αλλά πάνω απ’ όλα έχει σημασία η ομάδα ως σύνολο. Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει μέσω των ικανοτήτων του. Πρέπει όλοι να είμαστε στο 100% για να είμαστε οι πιο ανταγωνιστικοί.

Μετά από τρία παιχνίδια, έχω την εντύπωση ότι έχετε ταιριάξει τέλεια με αυτή την ομάδα…

«Μόλις έφτασα, μπόρεσα να παρακολουθήσω τις προπονήσεις, συζήτησα με τους προπονητές και τους παίκτες για να κατανοήσω πραγματικά τα συστήματα, ώστε να ενσωματωθώ όσο χρειάζεται στο παιχνίδι και στο γήπεδο. Σωματικά δεν άργησα, μιας και ήμουν ταυτόχρονα με τη Γαλλία, κάτι που με βοήθησε επίσης. Όλοι βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος και κάνουμε τα πάντα για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα».

5 νίκες σε 5 αγώνες… Πώς σου φαίνεται αυτό το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι στιγμής;

«Νομίζω ότι είναι καλό, είμαστε στο σωστό ρυθμό. Και πάνω από αυτό, έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε και τεράστιο περιθώριο βελτίωσης. Πρέπει να δείξουμε περισσότερη κανονικότητα στο παρκέ, όπως αυτό το τελευταίο ματς με την Γκραβελίν. Δεν μπορούμε να το αντέξουμε οικονομικά στην Ευρωλίγκα, γιατί μπορεί να μας αποβεί μοιραίο. Θέλουμε να ανεβάσουμε και δουλεύουμε σκληρά για να φτάσουμε εκεί. Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα σίγουρα μέσα στη σεζόν. Είναι στο χέρι μας να παραμείνουμε πάντα ενωμένοι σε όλη αυτή τη διαδικασία».

Μια γρήγορη λέξη για τον Σάσα Ομπράντοβιτς και το έργο του;

«Είναι πολύ ανταγωνιστικός, θέλει να κερδίζει και θέλει να είμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση για να είμαστε έτοιμοι για κάθε αγώνα. Η δουλειά είναι πολύ σοβαρή και είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι σε αυτό που περιμένει από εμάς. Στόχος είναι η συνεχής πρόοδος».

Η Έφες φτάνει την Πέμπτη στο Gaston-Médecin. Τι σου εμπνέει αυτή η μονομαχία;

«Θα είναι έντονο όπως ξέρουμε, όπως όλα τα ματς της Euroleague αυτή τη σεζόν. Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό σχήμα και το οποίο παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο μπάσκετ. Προετοιμαζόμαστε σοβαρά και θα πρέπει να παίξουμε όπως κάναμε από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Αν καταφέρουμε να πάρουμε αυτό το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, θα ήταν πολύ καλό για εμάς. Κάθε αναμέτρηση είναι δύσκολο να κερδηθεί και πρέπει να βάλουμε τα πάντα στη θέση τους για να βγούμε νικητές. Να αμύνεσαι σκληρά για να μην δίνεις εύκολα καλάθια, να πέσεις πίσω, να βρεθείς με τους συμπαίκτες σου, να επικοινωνήσεις. Έχουν δυνατά γκαρντ και θα υπάρχει πραγματική μάχη σε κάθε θέση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από