Βαλένθια-Παναθηναϊκός 81-82: Άγιος Βασίλης στην Βαλένθια για τους Πράσινους

Οι πράσινοι πήραν τεράστια νίκη στην Βαλένθια με απίθανο φινάλε και δώρο που είχαμε χρόνια να δούμε στην Ευρωλίγκα!

Αν υπάρχει Άγιος Βασίλης; Μάλλον υπάρχει αν σκεφτούμε τι ζήσαμε πριν λίγα λεπτά στην Βαλένθια, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστιο διπλό νικώντας με 82-81 τους Ισπανούς σε ένα φινάλε βγαλμένο από τα… παραμύθια.

Σαν τον Άγιο Βασίλη, που όμως αν σκεφτούμε το δώρο που πήραν οι πράσινοι σχεδόν σε νεκρό χρόνο, μάλλον υπάρχει. Ο Τζόουνς σούταρε τρίποντο στο 81-81, τρια δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Λεσόρ με τον Ντέιβιτς διεκδίκησαν το ριμπάουντ και οι διαιτητές είδαν φάουλ υπέρ του Γάλλου και έδωσαν βολές!

Διαβάστε επίσης: Απόστολος Τσιτσιπάς για ξεσπάσματα Στέφανου: «Αντιδρώ σαν σάκος του μποξ»

Μυθική εξέλιξη με τον Λεσόρ να βάζει την μια που ήταν αρκετή για ένα μεγάλο διπλό. Όπως αυτό στο Μονακό που ο Οκόμπο έκανε το μπασκετικό «έγκλημα» και ο Γκριγκόνις το τεράστιο τρίποντο. Ο Παναθηναϊκός που πάλεψε σαν λιοντάρι στην Βαλένθια και κατάφερε με έναν εξωπραγματικό Βιλντόζα να μείνει μέχρι τέλους στο ματς και στο τέλος να το αρπάξει σαν… παραμύθι!

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-9 στα πρώτα 3 λεπτά με τον Μάριους Γκριγκόνις να πετυχαίνει 5 από αυτούς. Η Βαλένθια απάντησε όμως με ένα δικό της σερί και προηγήθηκε με 14-10, με τον Οτζελέγε να κυριαρχεί μες’ στο ζωγραφιστό. Οι Νυχτερίδες προηγήθηκαν μέχρι και με 5 πόντους διαφορά (21-16), ωστόσο οι Πράσινοι έβγαλαν κάποιες καλές άμυνες και μείωσαν στο πόντο στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (23-22).

Η ομάδα του Μουμπρού μπήκε καλύτερα στη δεύτερη περίοδο και προηγήθηκε με 33-26 στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Το Τριφύλλι, όμως έγινε πιο πιεστικό στην άμυνά του και κέρδισε κατοχές που του επέτρεψε αρχικά να μειώσει και τελικά να περάσει μπροστά στο σκορ στα 4:19 για τη λήξη του ημιχρόνου (36-37). Οι γηπεδούχοι απάντησαν και βρέθηκαν ξανά στο +5 με το τρίποντο του Οτζελέγε (45-40), αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να μην πάει στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ και με το τρίποντο του Γκραντ έφερε το ματς στην ισοπαλία (47-47).

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος και προηγήθηκε με 7 πόντους χάρις στα δύο τρίποντα του Μήτογλου και την βολή του Λεσόρ. Μάλιστα οι Πράσινοι βρέθηκαν και στο +9 με τον Βιλντόζα να βάζει 5 συνεχόμενους πόντους για το 50-59. Η Βαλένθια άρχισε να ροκανίζει την διαφορά και τελικά προηγήθηκε με το τρίποντο του Χάρπερ (60-59). Οι Νυχτερίδες διατήρησαν το προβάδισμά του και πήγαν στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ευρισκόμενη στο +3 (69-66).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως η αναμέτρηση έκρυβε ένα εντυπωσιακό φινάλε. Το Τριφύλλι μπήκε μουδιασμένο στην επίθεση ενώ και στην άμυνα έκανε αρκετά λάθη που επέτρεψαν στην Βαλένθια να προηγηθεί με 7 πόντους (73-66). Ωστόσο, η ομάδα του Μουμπρού έκανε συνεχόμενες κακές επιλογές στην επίθεση και δεν μπόρεσε να διευρύνει το προβάδισμά της. Ο Παναθηναϊκός όμως είχε τον Βιλντόζα σε πολύ καλή μέρα ,σημειώνοντας συνολικά 19 πόντους, επέστρεψε στο ματς.

Οι Πράσινοι ισοφάρισαν σε 81-81, 18 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη της αναμέτρησης. Η Βαλένθια έκανε βιαστική επίθεση με τον Τζόουνς να αστοχεί σε τρίποντο και στην συνέχεια ο Ντέιβις έκανε φάουλ στον Λεσόρ και του έδωσε το δικαίωμα να εκτελέσει δύο βολές. Ο Γάλλος σέντερ ευστόχησε στην μία κάνοντας το 81-82 και στην συνέχεια ο Οτζελέγε αστόχησε σε τρίποντο, με το Τριφύλλι να παίρνει την 11η νίκη της σεζόν.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-22, 47-47, 69-66, 81-82

ΒΑΛΕΝΘΙΑ(Μουμπρού): Χάρπερ 12 (3/6 τρίποντα, 3 ασίστ) , Πουέρτο, Ρίβερς 7 (0/3 τρίποντα) , Πραντίγια 2, Άντερσον 4 , Λόπεθ-Αροστέγι 5 (4 ριμπάουντ) , Τζόουνς 10 (4 ασίστ) , Ίνγκλις 7 (7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γιόβιτς 3 (1) , Ρόμπερτσον 6 (2), Ντέιβις 10 , Οτζελέγε 13 (1/2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα 19 (5/7 τρίποντα) , Γκραντ 13 (1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 λάθη) , Ναν 7 (2/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2 ασίστ, 5 λάθη) , Λεσόρ 12 (4 ριμπάουντ) , Αντετοκούνμπο 5 (3/8 βολές), Γκριγκόνις 11 (2/6 τρίποντα) , Ερνανγκόμεθ 4 (3 ριμπάουντ) , Μήτογλου 11 (2/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο)

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από