Γράφει ιστορία ο Σλούκας

Ο Έλληνας γκαρντ θα δώσει το παρών για έβδομη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια σε final 4 της Ευρωλίγκας και θέλει να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο για τέταρτη φορά στην καριέρα του

Η Φενέρ νίκησε εύκολα την Ζαλγκίρις και πήρε την πρόκριση για το final 4 της Μπασκόνια, με τον Κώστα Σλούκα να πραγματοποιεί νέα εντυπωσιακή εμφάνιση. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν ξανά ο ηγέτης της τουρκικής ομάδας με 15 πόντους, 10 ασίστ και 4 κλεψίματα και θα γράψει ιστορία με την παρουσία του στην γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Σλούκας θα δώσει το παρών για έβδομη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια σε final της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο τρεις φορές. Οι δύο με την φανέλα του Ολυμπιακού και η τρίτη με αυτή της Φενέρ.

Ο Έλληνας γκαρντ ήταν στο ρόστερ του Ολυμπιακού το 2009 και το 2010, όταν οι ερυθρόλευκοι είχαν παίξει στα final 4 του Βερολίνου και του Παρισιού αλλά δεν είχε πάρει χρόνο συμμετοχής. Το 2012 κατέκτησε το τρόπαιο με τους ερυθρόλευκους στον μεγάλο τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στην Κωνσταντινούπολη (62-61) και το ίδιο πέτυχε κι ένα χρόνο αργότερα, αυτή την φορά στο Λονδίνο.

Οι πειραιώτες είχαν επικρατήσει της Ρεάλ Μαδρίτης με 100-88 και είχαν στεφθεί ξανά πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Σλούκας έχει κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης και με τη Φενέρ και πλέον μετά την πρόκριση της ομάδας του στο final 4 της Μπασκόνια, θέλει να πανηγυρίσει για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

Η Φενέρ θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την Εφές ή την Μπαρτσελόνα και όποια και αν είναι η αντίπαλος της ομάδας του Σλούκα, είναι βέβαιο πως είναι το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από