Χίμκι – Μπαρτσελόνα 65-79

Με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ να παίρνει ευκαιρία από τον προπονητή του και να την αρπάζει από τα μαλλιά, η Μπαρτσελόνα πήρε μεγάλη νίκη επί ρωσικού εδάφους επί της Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η Μπαρτσελόνα είναι εδώ! Με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ να παίρνει (επιτέλους) ευκαιρία από τον προπονητή του Σίτο Αλόνσο και να την αξιοποιεί, η Μπάρτσα νίκησε μέσα στην Ρωσία της Χίμκι με 79-65 για την 15η αγωνιστική! Στο 5-10 πλέον οι Καταλανοί, στο 8-7 η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οσον αφορά την εξέλιξη, οι δύο ομάδες είχαν από ένα δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο, με το σκορ να διαμορφώνεται στην ανάπαυλα με στο 32-36. Με χαρακτήρα ντέρμπι κύλησε και το τρίτο δεκάλεπτο, βρίσκοντας τους δύο αντιπάλους στην απόλυτη ισορροπία καθώς το σκορ διαμορφώθηκε στο 57-57.

Κι ενώ στα τελευταία δέκα λεπτά αναμέναμε ένα ντέρμπι, οι μπλαουγκράνα διέψευσαν άπαντες. Με εκπληκτική άμυνα και εξαιρετική αποτελεσματικότητα στην επίθεση, έτρεξαν ένα εντυπωσιακό 17-3(με ηγέτες τους Βεζένκοφ και Κλαβέρ), με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 60-74 δύο λεπτά πριν το τέλος. Όλα είχαν πλέον κριθεί.

Ο πρώην παίκτης του Άρη αγωνίστηκε 17 λεπτά στα οποία είχε 8 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 κλεψίματα. Επίσης για τους νικητές ξεχώρισαν και οι Σεραφέν (12π.), Κλαβέρ (12π.) και Τόμιτς (12π.), αλλά και ο Ναβάρο με 9π. και 3/6 τρίποντα.

Από την άλλη πλευρά η Χίμκι τα περίμενε και πάλι όλα από τον Αλεξέι Σβεντ (22π.), αλλά και τον Τάιλερ Χάινεκτ (16π.).

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 32-36, 57-57, 65-79

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από