Ο Ντάριο Σάριτς μίλησε για την εμπειρία του στο NBA ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επιστροφής του στη Euroleague...
Ο Ντάριο Σάριτς ήταν ένα από τα πιο… hot ονόματα των τελευταίων μηνών στη Euroleague, ωστόσο η μετάβαση από το NBA δεν έγινε την δεδομένη χρονική στιγμή για μια σειρά από λόγους.
Ο βασικότερος όλων ήταν πως αφού έγινε trade από τους Σακραμέντο Κινγκς και κατέληξε στους Σικάγο Μπουλς, έφτασε στους Ντιτρόιτ Πίστονς από όπου και αποδεσμεύτηκε.
Διαβάστε επίσης: Προπονήθηκε ο Μιλουτίνοφ – Ατομικό για Βεζένκοφ
Ωστόσο η «ελευθερία» του ήρθε σε χρονικό σημείο που οι μεταγραφές είχαν τελειώσει για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και έτσι ο Κροάτης έμεινε χωρίς ομάδα.
Ο Σάριτς μίλησε σε μέσα της Κροατίας και ήταν καταγγελτικός για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το NBA, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ευρώπη τη νέα χρονιά.
Αναλυτικά όσα είπε ο Σάριτς:
«Είναι κρίμα που κάποιοι άνθρωποι στο NBA, που σε φέρνουν και σου λένε ότι θα έχεις ευκαιρία και ότι θα παίξεις, στο τέλος δεν το τηρούν. Είναι ντροπιαστικός ο τρόπος που δίνουν υποσχέσεις. Κανονίζεις τη ζωή σου σύμφωνα με αυτή την ιστορία, φέρνεις την οικογένειά σου, και θα ήταν καλύτερα να μου είχαν πει από τον Αύγουστο: δεν σε θέλουμε, πάμε προς άλλη κατεύθυνση.
Κι έτσι, πετάω από το Σίμπενικ, έρχομαι στο Σαν Φρανσίσκο, οδηγώ δύο ώρες μέχρι το Σακραμέντο, αποκοιμιέμαι λόγω jet lag, ξυπνάω στις πέντε το πρωί, έχω ιατρικά ραντεβού, επιστρέφω στο Σαν Φρανσίσκο και με βάζουν στο training camp στις 25 Αυγούστου — και δεν ήμουν σαν τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα, ότι θα τα υπερασπιστώ όλα και θα ρίχνω τάπες παντού; Υποθέτω ήξεραν ποιος είμαι. Και αυτό μου είναι περίεργο σε αυτό το επίπεδο».