Ο Αστέρας τιμώρησε την υπεροψία του ΠΑΟΚ και του Γκαρσία

Πλήρης θα έπαιζε ο Αστέρας στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Κι εσύ που είσαι ο προπονητής του ΠΑΟΚ και λογικά τα ξέρεις όλα αυτά, αφήνεις στον πάγκο τον Ζίβκοβιτς και τον Τζόλη λες και έχεις μεσοβδόμαδα κανένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Ενα πρόβλημα έχω με τον Αστέρα Τρίπολης. Ότι ψάχνεις να βρεις Ελληνες παίκτες στην εντεκάδα του με το φανάρι. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησαν ο Κότσιρας με τον Τσιφτσή. Ούτε στις αλλαγές μπήκε Ελληνας παίκτης. Ας είναι. Το φαινόμενο άλλωστε δεν περιορίζεται στον Αστέρα Τρίπολης. Προσπαθώ να δω τι σκέφτηκε για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Πάμπλο Γκαρσία και δεν μπορώ να καταλάβω.

Ο Αστέρας ήταν οχτώ παιχνίδια αήττητος και μόλις είχε βάλει δυο γκολ στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Με τους άλλους μεγάλου πλην Ολυμπιακού δεν είχε χάσει τελευταία και ήταν φανερό πως και με τον ΠΑΟΚ θα έπαιζε για να νικήσει. Γνωστό ήταν και το σχέδιο με το οποίο θα επιχειρούσε να το πετύχει. Πολλοί παίκτες πίσω από την μπάλα, γρήγορες αντεπιθέσεις κι όταν ο αντίπαλός πιέζει, βαθιές μπαλιές από την άμυνα στο κεφάλι του σχεδόν ανίκητου Μπαράλες.

Πλήρης θα έπαιζε ο Αστέρας στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Κι εσύ που είσαι ο προπονητής του ΠΑΟΚ και λογικά τα ξέρεις όλα αυτά, αφήνεις στον πάγκο τον Ζίβκοβιτς και τον Τζόλη λες και έχεις μεσοβδόμαδα κανένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Τα σημειώνω όλα αυτά για να καταδείξω τις ευθύνες του Γκαρσία. Φαντάζομαι ότι στον ΠΑΟΚ δεν θα ήθελαν να δουν τον Αστέρα να πλησιάζει στους πέντε βαθμούς και τον Αρη σε θέση να τους ξαναπεράσει στην βαθμολογία. Ούτε να επωφεληθούν είτε η ΑΕΚ είτε ο Παναθηναϊκός από την γκέλα του.

Αυτό συμβαίνει όμως και το βάρος της ευθύνης πέφτει στους ώμους του προπονητή. Ο Ράσταβατς, πάντα καλά διαβασμένος, έβαλε την ομάδα του να κλείσει καλά τους χώρους και στην επίθεση εμπιστεύτηκε τα γρήγορα πόδια του Σίτο και την ικανότητα του Φερνάντες να τρυπώνει στην περιοχή ως δεύτερος επιθετικός και να σκοράρει. Για τον Μπαράλες και το παιχνίδι που κάνει αναφερθήκαμε νωρίτερα.

Δεν είναι ότι… ποικίλλει το παιχνίδι του Αστέρα και δεν ξέρεις από που να φυλαχτείς. Τρία-τέσσερα πράγματα είναι όλα κι όλα. Να όμως που ο Γκαρσία δεν τα έλαβε υπόψη του και ο ΠΑΟΚ έφυγε νικημένος από την Τρίπολη. Είναι σαφές ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει εκείνες τις εναλλακτικές επιλογές που της επιτρέπουν να κάνει αλλαγές στην εντεκάδα της και να μην πέφτει κατακόρυφα η ποιότητα. Όταν μπήκαν Τζόλης και Ζίβκοβιτς ανέβηκε η πίεση στο τέρμα του Τσιφτσή.

Όταν βγήκε ο Ουάρντα σταμάτησε το παιχνίδι από τον άξονα γιατί ο Κανκάβα δεν έχει δύναμη να κερδίσει προσωπική μονομαχία που υπάρχει τζαρτζάρισμα. Κάπως έτσι και παρά το γκολ του Ζίβκοβιτς, ο Αστέρας πήρε μια σπουδαία νίκη έφτασε τον Παναθηναϊκό και προβάλλει αξιώσεις Ευρώπης. Για το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος δεν το λες και κακό νέο. Ισα – ίσα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από