Το πρώτο crash-test για τον Παναθηναϊκό

Ο δεύτερος προημιτελικός με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει επιστροφή για τον Παναθηναϊκό, αφού κρίνει τον στόχο του Κυπέλλου.

Πέραν πάσης αμφιβολίας σήμερα (3/3) ο Παναθηναϊκός τίθεται αντιμέτωπος με το πρώτο φετινό crash-test του. Είναι ένα ορόσημο για την εξέλιξη της σεζόν και ενδεχόμενη αποτυχία θα τη στιγματίσει. Στον τελικό έλεγχο του Λάζλο Μπόλονι και των ποδοσφαιριστών, ένας αποκλεισμός από τον ΠΑΣ Γιάννινα στα προημιτελικά του Κυπέλλου, θα βαρύνει πολύ στα κατά την πλάστιγγα σε σχέση με τα υπέρ. Για να τον ισοσταθμίσουν, θα χρειαστεί να πετύχουν μία μεγάλη υπέρβαση στα Play Off της Superleague.

Τη σημασία του αποψινού παιχνιδιού την έχουν αντιληφθεί όλοι στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Έχει μεριμνήσει για αυτό ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος έχει περάσει στην ομάδα τα μηνύματα του. Αλλά και ο προπονητής και οι παίκτες πρέπει να δείξουν τον εγωισμό τους και την προσωπικότητα τους, να ανατρέψουν το 2-1 και να προκριθούν στα ημιτελικά.

Δεν είναι σωστό να ειπωθεί ότι ο Παναθηναϊκός διανύει μία αγωνιστική κρίση. Αυτό συνέβη το φθινόπωρο, όταν ο Αλαφούζος απέπεμψε τον Ντάνι Πογιάτος και τον αντικατέστησε με τον Λάζλο Μπόλονι. Ωστόσο, είναι σαφές ότι μετά την έκρηξη του Ιανουαρίου, επικρατεί μία μικρή κάμψη. Την οποία ο Ρουμάνος προπονητής και το επιτελείο του πρέπει να διαχειριστούν και να την αντιμετωπίσουν.

Εφόσον ο Παναθηναϊκός προκριθεί απόψε, θα είναι ένα πρώτο βήμα για να επανακάμψει. Θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο του Κυπέλλου, που σίγουρα δεν θα επηρεάσει καθοριστικά τη μοίρα του Τριφυλλιού, αλλά ένα τρόπαιο θα προσφέρει μία χαρά. Και ταυτόχρονα εξασφαλίζει την επιστροφή στην Ευρώπη μετά από τέσσερα χρόνια. Είναι ένα σημαντικό γεγονός, από κάθε άποψη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μπόλονι δεν σχεδιάζει μεγάλες αλλαγές στην τακτική και στα πρόσωπα της ενδεκάδας. Στο 4-3-3 θα στηριχτεί και σε μία ή δύο εκπλήξεις. Φαίνεται πως ο Διούδης θα υπερασπιστεί την εστία, οι Σένκεφελντ και Βέλεθ θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Μολό θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουανκάρ το αριστερό άκρο, στη μεσαία γραμμή ο Σανκαρέ θα πλαισιώσει τον Μαουρίσιο και Νιας, ενώ στην επίθεση ο Καρλίτος θα παίξει στην κορυφή, ο Ιωαννίδης θα μετατεθεί αριστερά και ο Ενγκμπακοτό θα διατηρηθεί δεξιός εξτρέμ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από