Άρης : Όλη η Ελλάδα αναγνωρίζει την ανωτερότητα του

Το μεγαλύτερο «παράσημο» για την ομάδα του Άκη Μάντζιου είναι οτι άπαντες παραδέχονται ότι είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος απέδωσε δικαιοσύνη σε ότι αφορά την τελική κατάταξη στη βαθμολογία. 

Ο Άρης με την νίκη του επί του ΟΦΗ τερμάτισε μόνος δεύτερος, αν και η αλήθεια είναι οτι η διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη.

Έστω και έτσι, όμως, ο βαθμολογικός πίνακας αποτυπώνει αυτό που γινόταν ξεκάθαρο από παιχνίδι σε παιχνίδι. Οτι η ομάδα του Άκη Μάντζιου είναι η δεύτερη καλύτερη του ελληνικού πρωταθλήματος μετά τον Ολυμπιακό.

Ο Άρης μπαίνει με βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό πλεονέκτημα στην τελική φάση του πρωταθλήματος. 

Το μεγαλύτερο, «παράσημο», όμως, για τους κιτρινόμαυρους είναι η καθολική αναγνώριση της ανωτερότητας τους από όλη την Ελλάδα.

Ακόμα και αυτοί που στις πρώτες αγωνιστικές γελούσαν και ειρωνεύονταν, αυτοί που περίμεναν από αγωνιστική σε αγωνιστική να …ξεφουσκώσει και έμεναν με την πίκρα, το παραδέχονται πλέον.

Ο Άρης έχει  ποιότητα και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Ο Μάντζιος έχει στα χέρια του λύσεις για να αντιμετωπίσει κάθε απουσία. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Άρης θα πρέπει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος να «σφραγίσει» αυτό που πέτυχε στην κανονική διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και στην συνέχεια να … χτίσει για την επόμενη.

Οι βάσεις, άλλωστε, υπάρχουν, το υλικό είναι εξαιρετικό και χρειάζονται κάποιες μικρές προσθήκες, προκειμένου να γίνει ακόμα καλύτερο.

Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, οτι αυτή η ομάδα λειτουργεί σαν μια μεγάλη παρέα, σαν μια οικογένεια.

Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό, ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές και τα μέλη του τεχνικού τιμ, ενώ μεγάλη είναι και η συμβολή των παιδιών που εργάζονται στην ομάδα και … νιώθουν από Άρη.

ΥΓ. Ένας παίκτης μπορεί με τη σκληρή δουλειά να βελτιώσει πολλές από τις αγωνιστικές του αδυναμίες. Αυτή την στόφα ηγέτη, όμως, αυτή την προσωπικότητα, αυτή την άρνηση για να δεχτεί την ήττα -μετά μάλιστα από τόσο μεγάλη καριέρα- του Μπρούνο Γκάμα, είτε την έχεις είτε όχι…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από