Ζήσαμε τον Θρύλο του Ζιοβάνι, ζούμε τον Θρύλο του Ελ Αραμπί…

Ο «μάγος» από την Βραζιλία, ο killer από το Μαρόκο. Ο Θρύλος που τους ενώνει…

Μια ζωγραφιά η καριέρα του. Όσοι τον ζήσαμε με τον δαφνοστεφανωμένο στο στήθος το λέμε στα παιδιά μας, ελπίζω και τα εγγόνια μας. Για έξι χρόνια έκανε το ποδόσφαιρο της χώρας μας πιο ωραίο. Έκανε τον Ολυμπιακό «μαγικό» και ονειρεμένο. Ο Θρύλος του Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα.

Ο Βραζιλιάνος άσος που έφυγε από την Μπαρτσελόνα και ήρθε στον Ολυμπιακό στα 27 του χρόνια και φώτισε με την λάμψη του το ποδόσφαιρο μας. Όσοι είχαμε την τύχη να τον ζήσουμε από κοντά θυμόμαστε έναν καλό άνθρωπο που λάτρευε το ποδόσφαιρο και λάτρεψε τον Ολυμπιακό. Την ομάδα της ζωής του.

Ο Θρύλος του Ζιοβάνι ήταν ένας από τους καλύτερους που είχαμε την χαρά να ζήσουμε. Τα επιτεύγματα του Βραζιλιάνου «μάγου» μνημονεύονται ακόμη και θα μνημονεύονται για πάντα.

Ένας άλλος «μάγος», με άλλα χαρακτηριστικά αλλά ποδοσφαιριστής top class και πάλι «σφραγίζει» με την παρουσία του μια ακόμη εποχή στον Ολυμπιακό.

Ζήσαμε τον Θρύλο του Ζιοβάνι, έχουμε την χαρά και την τύχη να ζούμε τον Θρύλο του Ελ Αραμπί.

Ο Μαροκινός άλλωστε είναι το σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού του Μαρτίνς, του Ολυμπιακού που επέστρεψε μετά από δύο «στείρα» χρόνια, πήρε τα πρωτεία στην Ελλάδα δημιουργώντας μια ισχυρή ομάδα και δεν τα αφήνει πλέον με τίποτα. Με την διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες να μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο.

Και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να μεγαλουργεί με τα ερυθρόλευκα. Όπως έκανε και στο Περιστέρι με ένα ακόμη χατ-τρικ, φτάνοντας τον Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα. Ένα ραντεβού δύο κορυφαίων στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Μια ιστορία σαν παραμύθι που οι οπαδοί του Ολυμπιακού ζουν χάρις στην κυριαρχία του Πειραϊκού συλλόγου και την δυνατότητα που έχει να φέρνει στο μεγάλο λιμάνι κορυφαίους ποδοσφαιριστές.

Σαν τον Ζιοβάνι που ζήσαμε έξι χρόνια, σαν τον Ελ Αραμπί που είναι στην τρίτη του σεζόν και θα συνεχίσουμε να τον βλέπουμε με τα ερυθρόλευκα για χρόνια ακόμη…

Υ.Γ. Το +11 μετά από 14 αγωνιστικές από την ΑΕΚ που έχει ένα αγώνα λιγότερο, το +13 από τον τρίτο ΠΑΟΚ και κυρίως η ξεκάθαρη αίσθηση που υπάρχει για τον Ολυμπιακό και το πρωτάθλημα, είναι μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Το καλό όμως στον Ολυμπιακό είναι πως παρά την διαφορά που μεγαλώνει σχεδόν από αγωνιστική σε αγωνιστική δεν παρατηρείται καμία χαλάρωση. Και αυτό σημαίνει πως η διαφορά είναι πιο πιθανό να μεγαλώνει όσο κυλάει η σεζόν παρά να μικραίνει.

Υ.Γ. 1: Εφτά νίκες σε εφτά εκτός έδρας ματς στις πρώτες 14 αγωνιστικές για τον Ολυμπιακό. Λαμία, Τρίπολη, Γιάννενα, Αγρίνιο, ΟΑΚΑ, Ηράκλειο, Περιστέρι. Ένα επίτευγμα εντυπωσιακό για τους πρωταθλητές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από