Ολυμπιακός : Σκοπός η πρόοδος και όχι οι… ευκαιρίες

Περνάει μία περίοδο προετοιμασίας η ομάδα του Πειραιά ενόψει πλέι οφ και τελικών, άρα πρέπει να παίξει πολύ ο Μπράουν, οφείλει να πάρει ευκαιρίες ο Ουίλτζερ, πρέπει να πάρει ανάσες ο Σπανούλης και ο Παπανικολάου, χρειάζεται να ανεβάσει τη ψυχολογία του τόσο ο Ρόμπερτς όσο και ο Στρέλνιεκς.

Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας μπάσκετ ουσιαστικά στην τέταρτη περίοδο (όσο καταφέραμε και να δούμε, με την ΕΡΤ να μην μας δίνει εικόνα και να ψάχνουμε στατιστικά από τον ΕΣΑΚΕ και από όσα μπορέσαμε να εκμαιεύσουμε αριστερά και δεξιά), πήραν το θετικό αποτέλεσμα.

Ούτε αυτό δεν… αξίζει να κρατήσει ο Ολυμπιακός αυτήν την περίοδο. Αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο πια είναι η διάρκεια, να δουλέψει καλά και να εμφανιστεί ακόμα δυνατότερος στη συνέχεια. Το ταξίδι στη Λάρισα ήταν ένα τεστ για τους Πειραιώτες, που σίγουρα του έφερε κέρδη, μεγαλύτερα ακόμα και από το ροζ φύλλο αγώνα.

Το θετικό στοιχείο που σίγουρα μπορεί να κρατήσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν πως η ομάδα του είχε 12 ασίστ και μόλις 3 λάθη. Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι είχαν πρώτους σκόρερ τους Ουίλτζερ και Μπράουν (8 και 9 πόντους αντίστοιχα), έχοντας μαζί 5/9 σουτ, και συνολικά όλη η ομάδα 6/14 τρίποντα.

Η ίδια εικόνα ήταν και στο β  μέρος. Αυτήν την περίοδο το σημαντικότερο όλων είναι η ομάδα να μπορέσει να ρολάρει, να αποθεραπευτούν οι τραυματίες και πάνω από όλα να ανέβουν όσοι δεν είναι και στην καλύτερή τους κατάσταση.

Όχι να μεγαλώσει το ροτέισον αναγκαστικά και να πάρουν λεπτά οι μικροί. Περνάει μία περίοδο προετοιμασίας η ομαδα του Πειραιά ενόψει πλέι οφ και τελικών, άρα πρέπει να παίξει πολύ ο Μπράουν, οφείλει να πάρει ευκαιρίες ο Ουίλτζερ, πρέπει να πάρει ανάσες ο Σπανούλης και ο Παπανικολάου, χρειάζεται να ανεβάσει τη ψυχολογία του τόσο ο Ρόμπερτς όσο και ο Στρέλνιεκς και να παραμείνει το ίδιο θετικός ο Παπαπέτρου, οποίος ξεκουράστηκε σήμερα.

Με συγχωρείτε, αλλά θα πάω κόντρα σε αυτούς που στα social media (από εκεί είναι η άντληση πλέον της κοινής γνώμης) έγραφαν ότι έπρεπε να παίξουν παραπάνω τώρα οι μικροί, σε ένα αδιάφορο ματς. Και το λέω ειδικά εγώ, που τόσο καιρό σας έχω «φάει» με τη χρησιμοποίηση και του Τολιόπουλου. Είναι ξεκάθαρο πως τώρα ο Ολυμπιακός θέλει να φορτσάρει ενόψει του τελευταίου του στόχου που είναι το πρωτάθλημα. Ακόμα και με 9 παίκτες στο ροτέισόν του.

Μέχρι να επιστρέψουν και οι υπόλοιποι τραυματίες, με τον Πρίντεζη να πηγαίνει ήδη καλύτερα και να αναμένεται να μπει κάποια στιγμή και ο Μιλουτίνοφ στην ομάδα. Εννοείται πως και ο «Τολιό» είναι απαραίτητος, αλλά όταν είναι σε τέτοια κατάσταση οι Ρόμπερτς και Μπράουν, είναι αναμενόμενη και λογική η μικρή του συμμετοχή.

Υ.Γ. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να υπάρχει στο ίντερνετ τόσο το Πανιώνιος-ΠΑΟΚ όσο και το Αρης-Ρέθυμνο και αμφότερα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον της μετάδοσης στην ΕΡΤ. Ας έμπαιναν άλλα παιχνίδια online ή στην τελική ας καταμεριζόταν διαφορετικός ο χρόνος. Δεν γίνεται η ομάδα με την μεγαλύτερη fan base να έχει με το ζόρι 5 λεπτά μεικτού χρόνου σε ένα ημίχρονο που έληξε 38-44.

ΥΓ2 Τεράστιο το κέρδος για τους «ερυθρόλευκους» να έχουν στη 12άδα τους παιδιά από τις Ακαδημίες τους, κάτι που δεν συμβαίνει και τόσο στις μέρες μας το ελληνικό μπάσκετ, εν αντιθέσει με το ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι, το ταλέντο των παιδιών, να μην μείνει ταλέντο και η καλή δουλειά που γίνεται στα βοηθητικά του ΣΕΦ να συνεχιστεί. Το μέλλον τους ανήκει, όπως έγραψα νωρίτερα. 

ΥΓ3 Τεράστια χαρά που βλέπω σε αυτήν την κατάσταση τον Πάρη Μαραγκό..

ΥΓ4 Ο Προμηθέας είναι με διαφορά η ομορφότερη έκπληξη στη Stoiximan Basket League. Οι Πατρινοί είναι νοικοκυρεμένο σωματείο, με σούπερ ρόστερ, που ανεβάζει ένα επίπεδο ακόμα την περιφέρεια. Μαζί με την ΑΕΚ και τον καλό ΠΑΟΚ, αναμφισβήτητα, έχουν καλυτερεύσει την ποιότητα του φετινού πρωταθλήματος. Ομάδα που έχει και ποιοτικές ακαδημίες, με τη δουλειά που γίνεται στην Πάτρα να είναι αξιομνημόνευτη, ενώ δημιουργούνται και νέα γήπεδα για να συστεγαστούν και να προπονούνται τα παιδιά εκεί.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από