Τα όσα ακολούθησαν τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη που πέτυχε ο Άρης στη Βενέτσια, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών του στο Eurocup δείχνουν ότι η ομάδα είναι οικογένεια.
Ξεκινάω το συγκεκριμένο κείμενο ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ασχολούμαι καθόλου με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Άρη και δεν έχω καθημερινή τριβή. Δεν γνωρίζω, λοιπόν, πράγματα και καταστάσεις, όμως, μπορώ να μεταφέρω κάποιες σκέψεις, μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη που πέτυχε ο Άρης στη Βενέτσια, την πρώτη επί ιταλικού εδάφους, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων της ομάδας στο Eurocup.
Αποδείχτηκε περίτρανα στην αναμέτρηση στην Ιταλία ότι άλλο τα φιλικά παιχνίδια και άλλο τα επίσημα. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα στις αναμετρήσεις προετοιμασίας δεν ήταν και η πλέον ενθαρρυντική, αλλά η διαφορά από αυτό, μέχρι τον απόλυτο μηδενισμό και την απαξίωση είναι τεράστια.
Ο Άρης έδειξε ότι διαθέτει στο ρόστερ του παίκτες, που εκτός από ταλέντο, διαθέτουν και προσωπικότητα. Με τον Τζόουνς, φυσικά, να κάνει απίστευτα πράγματα και τον Φορπς να τον σιγοντάρει, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Πουλιανίτης.
Ο προπονητής Καράιτσιτς έδειξε, επίσης, ότι ήταν πολύ καλά «διαβασμένος» για τον τρόπο παιχνιδιού της ιταλικής ομάδας και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο καθοδήγησε εξαιρετικά την ομάδα του. Ο Άρης, φυσικά, δεν έγινε ομάδα του NBA επειδή πέτυχε μια νίκη, ούτε, θα είναι για το «ανάθεμα» όταν θα έρθει ένα αρνητικό αποτέλεσμα.
Το θετικό είναι ότι προχωράει βάσει αγωνιστικού πλάνου και συγκεκριμένου σχεδίου. Αυτό μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους ανυπόμονους ή σε κάποιους που ψάχνουν πάντα να βρουν κάτι το αρνητικό, όμως, δείχνει οργάνωση και σοβαρότητα.
Όπως, επίσης και τα όσα ακολούθησαν μετά το τέλος του αγώνα, δείχνουν ότι το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα. Ήταν πολύ όμορφες οι εικόνες των παικτών να γίνονται ένα με τον κόσμο και να πανηγυρίζουν μαζί του.
Οι οπαδοί του Άρη, που δεν έκαναν απλά αισθητή την παρουσία τους στο γήπεδο, αλλά κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας. Ο Αυτοκράτορας είναι εδώ και είναι μια «γροθιά». Ενωμένος και δυνατός.
ΥΓ. Είναι απίστευτο, πραγματικά, αυτό που συμβαίνει με τους τραυματισμούς στον ποδοσφαιρικό Άρη, με τον Ράτσιτς να είναι η τελευταία – αλλά και πολύ σημαντική, ταυτόχρονα – απώλεια ενόψει του σαββατιάτικου ματς με τον ΟΦΗ. Το θετικό είναι, πάντως, ότι θα έχει και επιστροφές ο Ισπανός τεχνικός.
ΥΓ1. Ευχής έργον θα είναι παρουσία του διαιτητή Τζήλου αλλά και του Τσακαλίδη στο VAR, να περάσουν απαρατήρητες και να μην επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα με τον ΟΦΗ ανθρώπινα λάθη και κακές εκτιμήσεις των φάσεων.