Ο Μαρτίνς «δείχνει» τον δρόμο

Το ματς με τον Αστέρα είναι από τα πιο δύσκολα της σεζόν για τον Ολυμπιακό. Η προετοιμασία των πειραιωτών και ο Μαρτίνς που ξέρει ότι το ματς της Κυριακής θα είναι μάχη και μάλιστα μεγάλη. Που εστιάζει ο Πορτογάλος από τα όσα έχει παρακολουθήσει και τι θα ζητήσει από τους ερυθρόλευκους.

Το πρώτο παιχνίδι μετά από διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων είναι συνήθως ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για όλους τους προπονητές. Κι αυτό διότι πολλοί παίκτες λείπουν από τις προπονήσεις των συλλόγων με συνέπεια ο προπονητής να μην μπορεί να δουλέψει όπως επιθυμεί.

Προσθέστε την έξτρα κούραση των διεθνών (ειδικά αν υπάρχει ταξίδι) αλλά και την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού και θα έχετε εικόνα για τους λόγους που το πρώτο ματς μετά από διακοπή λόγω Εθνικών, κρύβει μεγάλες «παγίδες».

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Κυριακής τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη και στο μεγάλο λιμάνι θέλουν φυσικά να πετύχουν την τρίτη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκα. Το σίγουρο είναι πως οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να δώσουν το 100% στο ματς με τους Αρκάδες και οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας είναι υποχρεωμένοι να δείξουν πολύ μεγάλη προσοχή.

Ο Αστέρας έχει ηττηθεί στις δύο πρώτες αγωνιστικές από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με δύο λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι θα πάει στο Καραϊσκάκη με το «μαχαίρι στα δόντια» για να κερδίσει βαθμό ή βαθμούς από τον Ολυμπιακό.

Το πρώτο ζητούμενο λοιπόν για την ομάδα του Πειραιά είναι η σωστή ψυχολογική προετοιμασία των ερυθρόλευκων για τον συγκεκριμένο αγώνα. Το ενθαρρυντικό πάντως είναι πως ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς έχει δείξει μεγάλη προσοχή στον Αστέρα Τρίπολης παρακολουθώντας παιχνίδια των Αρκάδων.

Κι αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά είδε όχι μόνο τα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος αλλά παρακολούθησε (ξανά) και τους δύο ευρωπαϊκούς αγώνες των Αρκάδων απέναντι στην Χιμπέρνιαν. Φανερώνει και αυτό την σημασία που δίνει στον κυριακάτικο αγώνα ο έμπειρος τεχνικός του Ολυμπιακού.

Δείχνει δηλαδή ο Πορτογάλος πως το μυαλό του είναι αποκλειστικά στον αγώνα του πρωταθλήματος και όχι για παράδειγμα στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μπέτις στις 20 του μήνα. Άλλο ματς αυτό και σίγουρα για τους ερυθρόλευκους προέχει η αναμέτρηση του πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα της Τρίπολης.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός θα πάει σε μάχη το βράδυ της Κυριακής στο Καραϊσκάκη. Μ’ αυτή την σκέψη στο μυαλό θα πρέπει να μπουν οι ερυθρόλευκοι στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου και το ζητούμενο φυσικά για την ομάδα του Πειραιά είναι ένα καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι.

Όπως προαναφέραμε ο Μαρτίνς έχει παρακολουθήσει παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης κι αυτό που έχει ξεχωρίσει ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι η δυνατότητα των Αρκάδων να βγάλουν κόντρες παίζοντας από τα δύο άκρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού θεωρεί πως αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο στην αγωνιστική φιλοσοφία του Αστέρα και θα μιλήσει στους παίκτες του για τον τρόπο που θέλει ν’ αντιμετωπίσουν τους ακραίους επιθετικούς των φιλοξενούμενων.

Αυτό που είναι πάντως σίγουρο αφορά την προσοχή που δείχνει ο προπονητής του Ολυμπιακού στο ματς με τον Αστέρα. Και τα όσα λέει και κάνει ο Μαρτίνς στο Ρέντη δείχνουν ότι ο 48χρονος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού έχει την προσοχή του στραμμένη στο ματς του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από