Θα τελειώσουν κι ένα ματς στην…προβλεπόμενη ώρα;

Για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν «δεδικασμένα», ενώ η ΑΕΚ μένει από καύσιμα στο ταξίδι των 90 λεπτών…

Τι είδους «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» θα μας προκύψει στο αποψινό ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ;

Την απάντηση θα την ξέρουμε γύρω στις δέκα και είκοσι το βράδυ, αν βέβαια ολοκληρωθεί στην ώρα του ο αγώνας, καθώς μην ξεχνάμε ότι την προηγούμενη φορά που συναντήθηκαν στην

Τούμπα οι δύο εκ των τριών εκφραστών της… κάθαρσης το ματς πήγε μέχρι το ξημέρωμα και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ…

Για δεύτερη φορά θα βρεθούν αντίπαλοι με ξένο διαιτητή στο τερέν οι συγκεκριμένοι μονομάχοι και το παιχνίδι είναι σαφώς πιο σημαντκό για τον ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που βρίσκεται στο -2 και την επόμενη αγωνιστική θα παίξει με τον Ολυμπιακό, στο Καραϊσκάκη, ενώ μεσοβδόμαδα θα μονομαχήσει στο κύπελλο με τον Άρη, σε ματς βγαλμένο από τις παλιές, ίσως και καλύτερες, εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με βάση αυτά τα δεδομένα μπορεί να εξηγήσει- και να δικαιολογήσει- κανείς τη διαχείριση του Λουτσέσκου που ξεκίνησε από την πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ρουμάνος τεχνικός κράτησε κάποιους παίκτες του έξω από τον θεωρητικά –και πρακτικά, όπως αποδείχθηκε-«καταδικασμένο» αγώνα με την Τσέλσι, ώστε να τους έχει πιο «φρέσκους» για το 90λεπτο με την ΑΕΚ, το οποίο για πολλούς –όσο και ευνόητους-λόγους το θέλει πολύ ο ΠΑΟΚ.

Θα είναι πάντως λάθος για τους γηπεδούχους αν πάνε στη σέντρα με τη νοοτροπία του ότι πρέπει να επικρατήσουν «ντε και καλά», με βάση τα όσα έγιναν στην περασμένη εκδοχή της ιστορίας.

Κανένα ματς δεν είναι το ίδιο με το προηγούμενο και στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν «δεδικασμένα», ούτε καν στο επίπεδο της αθλητικής δικαιοσύνης, όπως έχουμε μάθει τον τελευταίο καιρό για υποθέσεις που αφορούν τους δικεφάλους.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ παρουσιάζεται να μένει από καύσιμα όσο ταξιδεύει το παιχνίδι και αυτό μας το επιβεβαίωσε και στον αγώνα της με τον Άγιαξ. Μπορεί να παραμένει αξιόπιστη στο κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας, όμως δύσκολα θα της είναι αρκετό αυτό από μόνο του, αν δεν καταφέρει να βάλει δύσκολα για την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση το πρωτάθλημα κρίνεται από τα «μικρά ματς», αφού αυτά είναι που δίνουν και τους περισσότερους βαθμούς, όμως τα «ντέρμπι» αξιολογούνται διαφορετικά από τους οπαδούς των ομάδων. Κι όσο για το δια ταύτα; Θα περιμένουμε να δούμε αν λήξει «κανονικά» και ένα ματς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, τις δύο ομάδες που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για την «εξυγίανση», αλλά όταν βρίσκονται για να παίξουν μεταξύ τους, τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται «θέμα» και στα ξένα μέσα ενημέρωσης, ποτέ όμως για καλό σκοπό…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από