Ολυμπιακός: Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ολυμπιακός: Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Το βράδυ της Τετάρτης στο «Κλ. Βικελίδης» ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, είχε για πολλοστή φορά ως… ασπίδα την τετράγωνη λογική του.

Ούτε μεγάλα λόγια για την απροσδόκητη –με βάση την εικόνα- ισοπαλία απέναντι στον Άρη. Ούτε οι σφυγμοί πάνω από το κανονικό.

Ούτε φυσικά εναρμόνιση με την «καταστροφολογία» που προφανώς και αποτελεί αγαπημένο… σπορ στα μέρη μας. Αλήθεια έχει μετρήσει κανείς πόσες φορές έχει χάσει μέχρι τώρα το φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, και πόσες οι άλλοι;

«Ξέραμε ότι είχαμε περιθώριο μόνο για ένα στραβοπάτημα» είπε. «Τώρα πρέπει να κερδίσουμε όλα τα επόμενα ματς. Δεν έχει τελειώσει τίποτα» πρόσθεσε και η δικαίωση άργησε μερικά 24ωρα και μια αγωνιστική.

Ως το βράδυ της Κυριακής που οι Ερυθρόλευκοι επιβεβαίωσαν πως όντως έχουν έναν τρόπο να κατακτήσουν τον τίτλο: αρκεί σε μια εβδομάδα –Κυριακή με Κυριακή- να κάνουν ότι δεν έκαναν όλο τον χρόνο. Να νικήσουν τρία ντέρμπι στη σειρά: ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΚ (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός).

Απαραίτητη σημείωση: Το πρόγραμμα δεν ανοίγει 12/5 στην Τούμπα. Ξεκινά τρία βράδια πριν στο Φάληρο, στη ρεβάνς με την Άστον Βίλα (9/5). Πρέπει δηλαδή οι Πειραιώτες να ανταποκριθούν στο πιο απαιτητικό «τετράγωνο» που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί στις αρχές της σεζόν αναζητώντας τον δρόμο για την Γη της Επαγγελίας.

Έτσι δεν θα έπρεπε όμως να είναι οι υπερβάσεις στο ποδόσφαιρο και το εισιτήριο «πρώτης θέσης» στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας;

Ο Ολυμπιακός από την τελευταία διακοπή και έπειτα, πιο σωστά από το βράδυ του 1-6 με τη Μακάμπι και έπειτα, παίζει καλύτερα από όλους. Το απέδειξε κυρίως στα ματς που δεν πήρε τους βαθμούς: Με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Είναι τόσο βελτιωμένος από την έλευση του Βάσκου που εύκολα μπορείς να σκεφτείς πως αν ο Μεντιλίμπαρ είχε φτάσει κανά μήνα νωρίτερα –ιδανικά απευθείας αντί του Ντιέγκο Μαρτίνεθ- ίσως η ιστορία της φετινής Super League να ήταν ήδη διαφορετική.

Οι υποθέσεις όμως δεν βγάζουν πουθενά. Αντίθετα μπορεί να είχαν καλύτερη τύχη δύο φωτογραφίες στον πίνακα ανακοινώσεων του Ρέντη. Μια της Λεωφόρου, 19/5/2024. Μια της Νέας Φιλαδέλφειας, 29/5/2024. Θα μπορούσαν τα επόμενα 5+1 βήματα ως την τέλεια έξοδο να φέρουν δύο τελικούς και μια ιστορία από εκείνες που τις γράφει η… Ιστορία.

Και μόνο η «κατάκτηση» να μπεις στον Μάη διεκδικώντας τα πάντα, είναι μεγαλύτερη της προσδοκίας για εκείνη την ομάδα που αρχές Φλεβάρη έμοιαζε παραδομένη στη μοίρα της. Εδώ που έφτασε το πράγμα όμως τα δεδομένα αλλάζουν. Όταν μπαίνεις στο χορό, επιβάλλεται να θες και να χορέψεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ