Άρης: Οριακό παιχνίδι και πάλι

Ο Άρης δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για απώλειες στο αυριανό (22/2) παιχνίδι με την Κηφισιά στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όμως αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να δείξουν ότι το έχουν αντιληφθεί οι παίκτες και ο προπονητής.

Το αυριανό (22/2) παιχνίδι με την Κηφισιά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν διαφέρει επί της ουσίας από τις άλλες αναμετρήσεις που έχει δώσει ο Άρης το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς είναι επίσης οριακό. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, όμως το να το λέμε ή να το γράφουμε μικρή σημασία έχει.

Γιατί οριακό ήταν, για παράδειγμα, και το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής, όμως ο Άρης παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών και οι παίκτες του έδειξαν να μην έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα του αγώνα. Αυτό που μετράει, λοιπόν, είναι αρχικά να δείξουν οι ποδοσφαιριστές του Άρη ότι το έχουν αντιληφθεί. Το ίδιο ισχύει και για τον Μανόλο Χιμένεθ.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπαρτζώκας στο… περίμενε για την 12άδα: Τα δεδομένα για Μιλουτίνοφ, Τζόουνς και οι δύο που πρέπει να αφήσει εκτός

Ο Άρης είναι υποχρεωμένος να κερδίσει για να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες των ομάδων που προπορεύονται στη βαθμολογία, να μειώσει τη διαφορά και να πάει να κάνει την τελική του προσπάθεια για την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου στα πλέι οφ. Σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει η χρονιά.

Είναι λογικό, βέβαια, με την εικόνα που έχει δείξει η ομάδα από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου και τις αποτυχίες στην επίτευξη των στόχων, όπως η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ και το Κύπελλο, να μην υπάρχει η παραμικρή εμπιστοσύνη ότι μπορεί να τα καταφέρει. Κακά τα ψέματα, αυτό αλλάζει μόνο με αποτελέσματα. Αρχής γενομένης από την αυριανή αναμέτρηση με την Κηφισιά, πρέπει η ομάδα να δείξει ότι αυτή, τουλάχιστον, το πιστεύει.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι επιλογές του Χιμένεθ για την ενδεκάδα και ειδικά για τη θέση του επιτελικού χαφ, γιατί στις υπόλοιπες λίγο πολύ γνωρίζουμε τι να περιμένουμε. Δεν αποκλείεται, πάντως, στην περίπτωση που επιλέξει τελικά τον Καντεβέρε, να παίξει πιο μπροστά ως δεύτερο φορ και να εναλλάσσεται με τον Κουαμέ στην κορυφή.

Ο Άρης μπορεί να έχει χάσει μία φορά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, στον αντίποδα όμως έχει μόλις δύο νίκες. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι δεν έχει επικρατήσει στο γήπεδό του από τις 29 Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους, όταν και κέρδισε με 2-1 την ΑΕΛ. Γεγονός που κάνει την ανάγκη για νίκη στο αυριανό ματς ακόμα πιο επιτακτική.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από