Δεν έχει ανάγκη να ψάξει δικαιολογίες, αφού έδειξε πως «τον έχει» και έτσι

Η Ένωση των επτά απουσιών του ντέρμπι, που δεν θα παραταχθεί ξανά τόσο αποδεκατισμένη, δεν ψάχνει άλλοθι που απέτυχε να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Διότι αποτυχία είναι να της παίρνει βαθμό μια ομάδα που στις τελευταίες συναντήσεις τους αποδείχθηκε ο… ιδανικός αντίπαλος.

Τα απόνερα του ντέρμπι της Κυριακής, βάζει των όσων «βγαίνουν» από ΑΕΚ και Ολυμπιακό καθιστούν σαφές το πώς διαχειρίστηκαν αυτό το αποτέλεσμα οι δύο ομάδες. Από τη μία οι Ερυθρόλευκοι που ανακάλυψαν σφαγιαστική διαιτησία του Κριστόφερσεν (λογικά όπως και εκείνη του… Τζήλου) και έκαναν σημαία την… τιμωρία της ΑΕΚ για την ασφαλή μετακίνηση οπαδών από τη μία θύρα στην άλλη, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό, και από την άλλη η Ένωση που δεν στάθηκε καν στις απίστευτες ελλείψεις της ως άλλοθι.

Γράφω για άλλοθι διότι όταν η ΑΕΚ αναδεικνύεται ισόπαλη με τον Ολυμπιακό, ειδικά στην έδρα της, δεν μπορεί παρά να αισθάνεται πως απέτυχε. Μιλάμε άλλωστε για έναν αντίπαλο που τα τελευταία χρόνια και δη τα δύο προηγούμενα, χάνει από την Ένωση με το σφύριγμα της… σέντρας. Οπότε η ΑΕΚ μόνο χαρούμενη δεν μπορεί να αισθάνεται με τον βαθμό, σε μια καθαρά αγωνιστική ανάλυση του αποτελέσματος.

Βεβαίως με την εξέλιξη που είχε το παιχνίδι και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έδωσε αυτό το ντέρμπι η Ένωση, το τελικό 1-1 την αφήνει ικανοποιημένη. Μέχρι εκεί όμως. Η ΑΕΚ ακόμα και έτσι έδειξε πως έχει βρει πλέον το «κουμπί» του αντιπάλου της. Ξέρει πώς να τον αντιμετωπίσει και πώς να μην τον αφήσει στο φινάλε να χαμογελάσει. Διότι αυτό και μόνο συνέβη την Κυριακή. Η ΑΕΚ δεν χαμογέλασε με το τελικό αποτέλεσμα. Απλά δεν άφησε τον Ολυμπιακό να χαμογελάσει.

Η Ένωση δεν πρόκειται να δώσει κάποιο άλλο ματς από εδώ και πέρα με τόσες απουσίες. Δεν γίνεται να βρεθούν ξανά την ίδια περίοδο εκτός τόσοι παίκτες. Οι επιστροφές που ξεκίνησαν ήδη και θα συνεχιστούν θα φέρουν μια άλλη ΑΕΚ μετά τη διακοπή. Μια ομάδα με τεράστια ποιότητα και λύσεις. Καθώς δεν γίνεται να στέκεται ως σοβαρή ποδοσφαιρική κουβέντα το επιχείρημα πως η Ένωση δεν θα… αντέξει γιατί δεν πήρε έναν κόφτη να παίζει πίσω από τον Σιμόες. Αυτή είναι η μοναδική της έλλειψη και μέχρι τον Γενάρη, μια χαρά θα βγει το πράγμα με τον Τσόσιτς και τον Μοράν ως εναλλακτικές. Έναν Μοράν που τηρουμένων των αναλογιών τα πήγε πολύ καλά την Κυριακή. Μέχρι εκεί βέβαια…

Υγ: Η κίνηση του Φορτούνη να ζητήσει άμεσα συγνώμη για την ανόητη ενέργειά του επιβεβαιώνει πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που δεν χαρακτηρίζεται από τέτοιες χειρονομίες. Γι’ αυτό άλλωστε και προκάλεσε πολλές απορίες ο… πανηγυρισμός του. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναγνώρισε το λάθος του και όπως πρέπει να καταγράφουμε τα κακά, έτσι δεν γίνεται και να μην αναφερθούμε σε αυτή του την ενέργεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από