Μέσι εσύ σούπερ σταρ

Στη 200η συμμετοχή του με την εθνική Αργεντινής ο «pulga» έκανε πράγματα και θαύματα στο γήπεδο, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη στην πρεμιέρα του Μουντιάλ, παρά το προσωπικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και ανάγκασε τον προπονητή του, Σκαλόνι να κάνει εκπληκτική δήλωση.

Είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έχουν δει τα μάτια μας και αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Ο Λιονέλ Μέσι είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που ο καθένας από εμάς, έχει τοποθετήσει σε ένα μικρό «κλαμπ», σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο.

Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 39 του χρόνια, ο εμβληματικός Αργεντινός έδειξε στην 200η εμφάνιση του με το εθνόσημο, ότι ακόμα και τώρα αποτελεί τον απόλυτο ηγέτη της εθνικής του, σημειώνοντας χατ τρικ στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης: Ο πατέρας του Ντόρσεϊ έσβησε το tweet για το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό

Το 3-0 επί της Αλγερίας, που έσπασε την «κατάρα» των εναρκτήριων ματς της διοργάνωσης για τους Αργεντίνους, όταν είχαν κατακτήσει την προηγούμενη, ήταν αποκλειστικά δικό του έργο. Προσέφερε ακόμα μια παράσταση από αυτές που μας έχει συνηθίσει. Ακόμα και αν δεν είναι ο αγαπημένος σου παίκτης όλων των εποχών – και δεν θα μπορούσε να είναι ο δικός μου, έχοντας δει τον Μαραντόνα -, δεν μπορεί παρά να του «βγάλει κανείς το καπέλο».

Ο Μέσι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του «Arrowhead Stadium», στο Κάνσας των ΗΠΑ, αντιμετωπίζοντας τις τελευταίες μέρες ένα προσωπικό πρόβλημα. Το τεχνικό τιμ, οι συμπαίκτες του και γενικά όλοι όσοι ταξίδεψαν με την αποστολή της εθνικής Αργεντινής στις ΗΠΑ, στάθηκαν στο πλευρό του. Όταν, όμως, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, τα άφησε όλα εκτός.

Ο προπονητής της «αλμπισελέστε», Λιονέλ Σκαλόνι, προφανώς και αισθάνεται τυχερός που σε μια ομάδα με παίκτες με τρομερή ποιότητα, έχει ως αρχηγό τον Μέσι. Μια δήλωση που έκανε μετά το τέλος του αγώνα με την Αλγερία έγινε viral, αντικατοπτρίζοντας απόλυτα την πραγματικότητα. Όταν δέχθηκε ερώτηση για το τι είπε στον αρχηγό της ομάδας μετά το τέλος της αναμέτρησης, τόνισε: «Τον χαιρέτησα, τον φίλησα και του είπα ότι τον αγαπώ πολύ, γιατί πλέον δεν ξέρω τι άλλο να του πω».

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Οι περισσότεροι έχουμε στερέψει από λόγια. Ο Μέσι «έπιασε» τον Κλόζε στα 16 γκολ και μαζί είναι αυτή τη στιγμή οι πρώτοι σκόρερ όλων των εποχών στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το πιθανότερο, βέβαια, είναι ότι κάποια στιγμή θα τον περάσει ο νεότερος Εμπαπέ, που έχει σκοράρει 14 φορές. Η παρουσία, όμως, του «pulga» θα μείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Εμείς, μπορούμε να θεωρούμε τον εαυτό μας, τυχερό, που παρακολουθούμε έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου…

ΥΓ. Ο Άρης θέλει και δικαιούται να του παραχωρηθεί το «Nick Galis Hall» με τους δικούς του όρους, ή για την ακρίβεια με τους όρους που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες για το πρότζεκτ που θέλει να υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια.

ΥΓ1. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να προκαλέσει εφησυχασμό το γεγονός ότι απομένει ακόμα ένας μήνας, περίπου, για την αναχώρηση της αποστολής για την Ιταλία, όπου και θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας ποδοσφαίρου. Ο Άρης θα πρέπει να ταξιδέψει εκεί, άλλωστε, έχοντας ολοκληρώσει μεγάλο μέρος των μεταγραφικών του κινήσεων, προκειμένου και ο προπονητής να δουλέψει με τους παίκτες που θα υπολογίζει για βασικούς στις επίσημες υποχρεώσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από