Τα πάντα κρίθηκαν στον… άσο

Η επιβεβαίωση στο ότι οι ξένοι θα κρίνουν την αναμέτρηση, η ενέργεια του Αντετοκούνμπο και οι μόλις δύο χειριστές της μπάλας από τον Ολυμπιακό.

Ένα παιχνίδι δεν τελειώνει στο ημίχρονο. Ούτε καν στην τρίτη περίοδο. Την ίδια ώρα για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει πως οι παίκτες σε αυτό το επίπεδο δεν παίζουν τυχαία σε αυτές τις ομάδες. Τι άκουσε ο Τίμα τόσες μέρες, τι είχε ακούσει ο Λεκαβίτσιους. Βασικά τι άκουσε και ο Πασκουάλ στο ημίχρονο (προπονητής αυτός, αλλά το ίδιο πράγμα είναι). Οι δύο ομάδες ήταν διπρόσωπες στο ΟΑΚΑ. Με ένα μοιρασμένο ημίχρονο. Από το στοχευμένο παιχνίδι του Ολυμπιακού, στην ενέργεια του Αντετοκούνμπο, ο οποίος εκθέτει τους ίδιους τους αριθμούς, αφού ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι. Από εκεί που θα γράφαμε λοιπόν ότι ο Μπλατ είχε πιάσει… όμηρο τον ομόλογό του, ο Πασκουάλ με τις επιλογές του γύρισε. Το 3-3 δεν είναι καταστροφικό και το έγραψα και νωρίτερα…

Θα το πάμε λοιπόν δεκάλεπτο-δεκάλεπτο.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ

Αρχή για τον Μπλατ με Σπανούλη, Παπανικολάου, Τίμα, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ για να μπορεί να αλλάζει σε κάθε μαρκάρισμα και ταυτόχρονα να κόψει το πικ εν ρολ του Παναθηναϊκού. Ομολογουμένως περίεργο σχήμα, που έχει λογική όμως, αφού οι Ερυθρόλευκοι είχαν έναν παίκτη λιγότερο στο 1-2.

Επιλογή των φιλοξενούμενων το Under στον Καλάθη. Το ζητούμενο για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού ήταν εάν θα αντέξει μέχρι τέλους.

Αμυντικά ψαχνόταν στην αρχή, όμως ο Τίμα ρέφαρε για τα καλά με δύο τρίποντα για το 8-10

Ο Ολυμπιακός έκλεισε την περίοδο με 21 πόντους παθητικό και μόλις δύο φάουλ. Κακό αυτό, δεν έκοψε τον ρυθμό, θα μπορούσε σίγουρα να τα χρησιμοποιήσει καλύτερα.

Δεύτερη περίοδο τωρα.. Οι σκόρερ θέλουν σουτ και αυτό δοκίμασε και ο Λάνγκφορντ, ο οποίος εκβίασε πολλά  στο κακό επιθετικό διάστημα του Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να χτυπούν στο ποστ τον Παναθηναϊκό. Η μπάλα περνούσε διαρκώς στο ζωγραφιστό.

Όπως είχα γράψει το μεσημέρι η μάχη Παπαπέτρου-Τίμα ήταν ένα από τα κλειδια του ματς. Ο Λετονός είχε αποκτήσει ρυθμό και ψυχολογία. Πέρα από ένα δύσκολο τρίποντο, τα υπόλοιπα ήταν σποτ απ. Ελεύθερα…

Ο Ολυμπιακός είχε 14 χαμένα σουτ και 8 επιθετικά ριμπάουντ! Με άλλα λόγια μόνο 6 φορές δεν κατάφερε να ανανεώσει! Εξωπραγματικό αν το σκεφτείς. Με την επίθεση στα 24 δευτερόλεπτα και πάντα να ψάχνει το μις ματς.

Το στατιστικό του ημιχρόνου όμως δεν ήταν αυτό. Ηταν οι 13 ασίστ του Ολυμπιακού έναντι… δύο του Παναθηναϊκού. Και όμως ο οι γηπεδούχοι ήταν μέσα στο παιχνίδι.

Κλείνοντας το ημίχρονο. Οι Γκος και ΛεΝτέι εκτός λογικής παιχνιδιού. Ο Αμερικανός γκαρντ σε 10 παρά κάτι λεπτά στο παρκέ, μπορεί να είχε 4 ασίστ, όμως ήταν άποντος και ιδιαίτερα νευρικός

ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Πασκουάλ έμοιαζε λες και είχε επικεντρωθεί στο να σταματήσει μόνο τον Σπανούλη. Την ώρα βέβαια που ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν είχε τον ρόλο του να αντέχει την πίεση και να αφήνει τους υπόλοιπους να εκτελούν.

Όπως και να έχει το πλάνο βγήκε απόλυτα και οι πράσινοι έπαιρναν ότι τους αναλογούσε και γρήγορα μείωσαν στους 2 με τις βολές του Λοτζέσκι.

Φοβερή η δουλειά του Αντετοκούνμπο στην πίεση στην μπάλα. Με διαφορά ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού την τρίτη περίοδο και ο παίκτης που μαζί με τον Καλάθη γύρισαν το ματς.

Σφικτό ροτέισον από τον Μπλατ, ο Ολυμπιακός έχανε βολές και ήταν αναμενόμενο να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση οι παίκτες του Πασκουάλ. Λες και είχε γυρίσει εντελώς ο διακόπτης.  Ο Θανάσης ήταν ΠΑΝΤΟΥ. Μοναδική όαση στον Ολυμπιακό ο ΛεΝτέι σε αυτό το διάστημα με τον Παναθηναϊκό να έχει τρέξει επιμέρους 26-14 στο χειρότερο σενάριο που θα ήθελε να δει ο Μπλατ την ομάδα του μέσα. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το δεκάλεπτο με 5 παραπάνω ασίστ από ότι στα προηγούμενα δύο.

ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το μόνο ανεξήγητο ήταν γιατί ο Πασκουαλ είχε κρατήσει για τόση ώρα στο παρκέ τον Τόμας που ήταν και η μαύρη «τρύπα» των Πράσινων στην άμυνα.  Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε καταφέρει να βγάλει εκτός παιχνιδιού τους διαχειριστές των επιθέσεων των Ερυθρόλευκων. Οφείλει να πάρει εύσημα για αυτό, την ώρα που έφαγε όλο το ανάθεμα στο πρώτη περίοδο.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν μόλις 5 ασίστ σε διάστημα 16 λεπτών. Ο ΠΑΟ; Έφτασε τις 8 σε αυτό το διάστημα από τις οποίες τις 5 είχε ο Καλάθης. Το παιχνίδι έμοιαζε να γέρνει προς τον Παναθηναϊκό χωρίς καν να έχει λήξει. Ο Πρίντεζης είχε φθαρεί και με το παραπάνω, ο Ολυμπιακός ανεξήγητα είχε μείνει με τον… κανένα για πλέι μέικερ, με το Μάντζαρη στα  μόλις 2:10 (σ.σ. την ώρα που γραφόταν το κείμενο δεν υπήρχε καμία απολύτως ενημέρωση για τον λόγο που δεν έπαιξε). Με τον Σπανούλη να έχει πέντε φάουλ κα τον Λεκαβίτσιους για άλλη μία φορά να βρίσκει μπόσικο την ομάδα του Πειραιά και να την «χτυπάει» με κάθε ευκαιρία. Η πρώτη μάχη χάθηκε, με το πρόβλημα βέβαια να είναι ότι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο τέμπο που του αρέσει να παίζει. Δέχθηκε 93 πόντους! Ότι χειρότερο μετά την εμφάνιση στη Μόσχα…

ΥΓ1 Πόσο ωραία είναι τα παιχνίδια όταν δεν ακούμε φρου φρου σε κάθε επαφή. Στην πρώτη περίοδο το τρίτο φάουλ σφυρίχτηκε με 4:32 να απομένουν . Γενικότερα η διαιτησία κυμάνθηκε σε καλά επίπεδα. Μακάρι έτσι να είναι και την επόμενη αγωνιστική στο ίδιο γήπεδο.

ΥΓ2 Σπανούλης -3, Γκος -1, Παπανικολάου 1. Η τριάδα που εξουδετέρωσε απόλυτα ο Παναθηναϊκός. Όπως και το 1/9 τρίποντα του Ολυμπιακού στο β ημίχρονο.

ΥΓ3 Η απουσία του Στρέλνιεκς φάνηκε και με το παραπάνω. Η ηρεμία στο παιχνίδι του, την ώρα που και ο Πασκουάλ είχε μόλις δύο χειριστές της μπάλας και τους Παππά και Λάνγκφορντ εκτός ματς. Το θέμα είναι ποιος πίεζε τον πλέι μέικερ του Ολυμπιακού και ποιος των Πράσινων.

ΥΓ4 Ανασκούμπωμα, ηρεμία και πάμε παρακάτω. Η μουρμούρα δεν βγάζει πουθενά τώρα..

ΥΓ5 Το ερώτημα που υπάρχει τώρα είναι… Το έχασε ο Μπλατ ή το πήρε ο Πασκουάλ; Η απάντηση δική σας…

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από