Πάσαρε σωστά και τρέξε

Ο Άρης είναι σε καλό μομέντουμ για την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι μέσα στη σεζόν.

Δεν είναι απλά ευκαιρία, είναι σχεδόν υποχρέωση για τον Άρη να νικήσει τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει νίκη σε ντέρμπι μετά από τρία ματς, παρά το ότι τουλάχιστον σε δύο από αυτά μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα, ειδικά στο τοπικό ντέρμπι τη νίκη, σε περίπτωση αξιοποίησης του πέναλτι στο 1-1 από τον Γιουνές.

Σέβομαι τον Παναθηναϊκό και το Γιώργο Δώνη για τη δουλειά τους, δεν παραγνωρίζω ότι οι βαθμοί που κατέκτησαν δεν είναι 18 αλλά 24, ωστόσο ο Άρης είναι σήμερα σε μια πολύ καλή περίοδο, αντίστοιχη εκείνης του σερί των νικών στο ξεκίνημα της σεζόν.

Δεν έχει προβλήματα μετά από κάποιο καιρό, το διάστημα με το νέο προπονητή δεν είναι πια αμελητέο και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές αναγνωρίζουν ότι γίνεται δουλειά σε τομείς που υπήρχαν ελλείψεις, χωρίς να αλλοιώνεται κάτι από τη φυσιογνωμία του γκρουπ, έτσι όπως διαμορφώθηκε από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία.

Ο Άρης πρέπει να κρατήσει καλά τη μπάλα και να τρέξει αύριο. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με πολλά τρεξίματα και οι κίτρινοι οφείλουν να περιορίσουν λάθη στην κυκλοφορία από τον άξονα, αλλά και να μπουν με όρεξη και δύναμη στις μονομαχίες για να βάλουν από νωρίς και την έδρα στην εξίσωση του αγώνα.

Εφόσον συμβούν αυτά και λιγοστέψουν οι κίνδυνοι για ευκαιρίες στην εστία του Κουέστα, οι πιθανότητες θα είναι ολοένα και περισσότερο με το μέρος των κιτρινόμαυρων. Με νίκη ο Άρης ανοίγει την τελευταία τετράδα αγώνων του πρώτου γύρου με το βλέμμα του ψηλότερα από την πέμπτη θέση της κατάταξης.

Παρατηρώντας τις επιλογές του Σάββα Παντελίδη για τις αποστολές των αγώνων της ομάδας της Θεσσαλονίκης, διαπιστώνεις ότι με έναν τρόπο σιωπηρό αλλά πολύ ενδεικτικό, έχει ξεκινήσει να καταδεικνύεται το γκρουπ των ποδοσφαιριστών από το οποίο θα γίνουν οι επιλογές για την ελάφρυνση του ρόστερ τον Ιανουάριο.

Υπάρχουν παιδιά εκεί μέσα με μεγάλη προσφορά στην περσινή σεζόν. Την περίοδο που ο Άρης –ίσως ποδοσφαιρικά κι ο ίδιος ο Καρυπίδης- έπαιξε «ρέστα» στην ανακατάληψη της φυσικής του θέσης και όταν έρθει η ώρα, το μοναδικό που πρέπει να γίνει είναι μια φιλική και συναινετική λύση της συνεργασίας.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από