Ούτε βήμα πίσω…

Εκεί που το ποδόσφαιρο συναντά το μπάσκετ. Και στη μέση ο… Βασιλειάδης. Το πλάνο με Μαρτίνς που πρέπει να συνεχιστεί και η μέχρι τέλους πορεία των Αγγελόπουλων για την δικαίωση. Με κάθε κόστος και τα δύο!

Θα το ξεκινήσω ανάποδα. Χάνει ο Ολυμπιακός την Κυριακή από την ΑΕΚ (φτου σκόρδα…). Ποια είναι η λύση; Η απομάκρυνση του Μαρτίνς; Ναι, για τους απέναντι. Αυτό θέλουν, αυτό επιδιώκουν με κάθε τρόπο να προκαλέσουν. Δημιουργώντας τεχνηέντως καταστάσεις. Ποντάροντας στο γεγονός ότι ο οπαδός του Ολυμπιακού είναι διαφορετικός από τους άλλους. Δεν αντέχει αποτυχίες, γιατί απλά είναι Ολυμπιακός. Και ας έχει 19 πρωταθλήματα σε 22 χρόνια.

Όμως ξαναλέω, μια και η κουβέντα τριγυρνάει τις τελευταίες ώρες γύρω από τον Μαρτίνς. Άντε και ο Μαρτίνς έφυγε τι θα αλλάξει στην συνέχεια; Κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα αλλάξει σίγουρα προς το χειρότερο. Η χρονιά θα χαθεί τελείως γιατί όποιος και αν έρθει δεν θα έχει την δυνατότητα για να αντιδράσει. Κυρίως θα χαθεί και η επόμενη.

Το πλάνο Μαρτίνς θα πάει στα σκουπίδια και φτου και από την αρχή με ότι αυτό συνεπάγεται. Για έναν προπονητή που έχει ήδη δείξει έργο με μια νέα ομάδα. Με πολύ καλό ποδόσφαιρο, το καλύτερο στην Ελλάδα.

Η Τούμπα τον πλήγωσε τον Ολυμπιακό, εκεί ήταν το μεγάλο πρόβλημα. Και το μεγάλο λάθος του Μαρτίνς που αναγκάστηκε να ρισκάρει τόσο πολύ. Με την Ντινάμο ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός άξιζε περισσότερα, έχει την ευκαιρία του στο Κίεβο.

Τον Μαρτίνς λοιπόν που μέχρι τώρα έχει δείξει πως είναι ικανός για να δημιουργήσει μια ομάδα δυνατή και την επόμενη χρονιά να πάει να πάρει το πρωτάθλημα δεν τον ακουμπάς. Τον αφήνεις να συνεχίσει το έργο του. Και συνεχίζεις να «χτίζεις» παλεύοντας για τους στόχους που έχουν απομείνει.

O βασικότερος στόχος άλλωστε φέτος ήταν η δημιουργία μιας ομάδας που θα επιστρέψει για νέα σερί.
Αν μηδενίσεις το κοντέρ οι περισσότερες πιθανότητες είναι να χάσεις και άλλο χρόνο.

Το ίδιο ισχύει ουσιαστικά και στο μπάσκετ του Ολυμπιακού με την απόδοση των Αγγελόπουλων να πουν – επιτέλους – ένα τέλος στην παρωδία!

Και η χθεσινή τους ανακοίνωση είναι do or die για τους απέναντι. Αν θέλουν λοιπόν ας παίξουν χωρίς τον Ολυμπιακό. Δεν νομίζω ότι θα βρούμε πολλούς οπαδούς του Ολυμπιακού που θεωρούν πως υπάρχει κάποιος λόγος να συνεχίσει να παίζει η ομάδα τους κάτω από αυτές τις συνθήκες στις εγχώριες διοργανώσεις.

Και αν ο Ολυμπιακός βγει στην γύρα θα βρει τρόπο να παίξει αλλού. Στο μπάσκετ του Βασιλακόπουλου να δούμε ποιοι θα παίζουν. Και το πόσο ενοχλεί η θέση του Ολυμπιακού φαίνεται και απο τις αντιδράσεις των απέναντι. Αλλά και από τα σενάρια, επιστημονικής φαντασίας, που κυκλοφορούν…

Η απόφαση του Ολυμπιακού πρέπει να μην αλλάξει με κάθε κόστος. Δεν μπορεί να υπάρχει πλέον γυρισμός, παρά μόνο αν αλλάξει η κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός που προφανώς δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Βασιλειάδη.

Ο Βασιλειάδης που ως κλασσικός πολιτικός ξαφνικά… ξέχασε. Μας είπε χθες πως η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ασχολείται με την διαιτησία, πως την ενδιαφέρει μόνο ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Να κλάψεις ή να γελάσεις; Ο άνθρωπος που μίλαγε με την ΟΥΕΦΑ για την ΚΕΔ στο ποδόσφαιρο, ο συνεχιστής του Κοντονή που όριζε διαιτητές και επόπτες στον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Ο Βασιλειάδης των δεκάδων δηλώσεων για την διαιτησία στα χρόνια της εξυγίανσης, ο Βασιλειάδης που ήταν παρών στην συνάντηση με τους διαιτητές μετά τον ξυλοδαρμό του Τζήλου, ο Βασιλειάδης που έβγαζε φωτογραφίες με τον Παππά και τον Γραμμένο για το VAR.

Αυτός ο Βασιλειάδης που επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα με τον οργανισμό Ολυμπιακός. Όχι με πρόσωπα, με τον σύλλογο τον ίδιο. Γιατί; Δείτε τους… φίλους τους και προφανώς θα καταλάβετε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από