Άρης: Το μαχαίρι και το καρπούζι

Η επιλογή του αντικαταστάτη του Σάββα Παντελίδη θα κρίνει και την συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου για τον Άρη.

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκονται οι άνθρωποι του Άρη. Για την ακρίβεια ο Άγγελος Χαριστέας είναι αυτός που χρησιμοποιεί τις γνωριμίες του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για να βρει τον αντικαταστάτη του Σάββα Παντελίδη και ο Θόδωρος Καρυπίδης είναι αυτός που θα δώσει τη τελική έγκριση. Αυτοί έχουν και την ευθύνη.

Κατανοώ τη βιασύνη, την ανυπομονησία και την αγωνία μερίδας του κόσμου του Άρη, για το να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα ο νέος προπονητής. Όλα τα παραπάνω άλλωστε «πηγάζουν» από το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Αυτοί όμως που έχουν τις ευθύνες της επιλογής δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση -και ευτυχώς δεν το κάνουν- να λειτουργούν υπό το καθεστώς της πίεσης.

Η απόφαση αυτή είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να ληφθεί υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, με ηρεμία και καθαρό μυαλό και κάτω από πανικό.

Η επιλογή της του διαδόχου του Σάββα Παντελίδη στη τεχνική ηγεσία του Άρη θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την έκβαση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Οπότε προτιμώ προσωπικά η διαδικασία να κρατήσει τρεις ή τέσσερις μέρες παραπάνω , αν αυτό έχει να κάνει με την όσο το δυνατόν ελαχιστοποίηση του ρίσκου της επιλογής.

Ο Άρης τη περσινή αγωνιστική περίοδο ξεκίνησε με τρεις νίκες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος αλλά δεν κατέκτησε τον τίτλο. Ούτε τώρα που δεν ξεκίνησε καλά την αγωνιστική περίοδο, σημαίνει ότι έχει κριθεί τίποτα, σε ένα πρωτάθλημα που οι πρώτες έξι θέσεις οδηγούν στα πλέι οφ.

Χρειάζεται καθαρό μυαλό και σωστές αποφάσεις. Χρειάζεται ο νέος προπονητής να στηριχθεί, να εμπνεύσει τους παίκτες και να επανέλθει η υγεία και η καλή ψυχολογία στα αποδυτήρια.

Το έμψυχο υλικό του Άρη, παρά τις όποια λάθη έγιναν στον προγραμματισμό είναι πολύ καλό και δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση αυτή η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από