Μια… σόδα για τα ριάλιτι μαγειρικής- Μπουχτίσαμε

MasterChef και πάλι MasterChef.

Γιατί το φανατικό κοινό των ριάλιτι μαγειρικής γυρίζει την πλάτη σε κάθε άλλο παιχνίδι πλην του MasterChef.

Έχω υπάρξει φανατική των ριάλιτι μαγειρικής, από τότε που έπαιζε το πρώτο τρέιλερ για το MasterChef 1 στο Mega το παλιό, με νικητή τον Άκη Πατρετζίκη. Είχα σχεδόν καταρρεύσει μαζί με την Ευγενία Μανωλίδου στην επική εκείνη δήλωσή της λίγο πριν την ανακοίνωση του ονόματος του νικητή και δεν κατάλαβα ποτέ, γιατί δεν βγήκε νικητής από το MasterChef με παρουσιάστρια τη Μαίρη Συνατσάκη.

Έχω δει ακόμα και το MasterChef junior, όλες τις αμερικάνικες σεζόν με τον Gordon Ramsey σχεδόν να μου έχει τρυπήσει ένα τύμπανο από τις φωνές του και έχω καταφέρει να γελάσω μέχρι δακρύων σε επεισόδια του Κάτι Ψήνεται. Δεν στο κρύβω, είδα και το Κάτι Ξαναψήνεται.

Τι συμβαίνει όμως με το Top Chef, το Game of Chefs και δεν φέρνουν κόσμο!

To Τοp Chef έχει ήδη προβληματίσει και τον παραγωγό του Ατζούν Ιλιτζαλί, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα για να βρει την αιτία των χαμηλών πτήσεων στην τηλεθέαση.

Το Top Chef δεν έχει καταφέρει να μαζέψει ούτε 1000 άτομα στο Instagram στον επίσημο λογαριασμό του, στην πρεμιέρα του, τρένταρε μαζί με το MasterChefgr και ακόμα και οι μεταγραφές παικτών από παλαιότερα MasterChef, όπως εκείνη του καυστικού Τζώρτζη και του Τσίκιλη δεν το βοήθησαν να ξεπεράσει το 5% στο σύνολο της τηλεθέασης.

Στην άλλη μεριά το Game of Chefs, το οποίο με παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου και με μια dream team κριτών, δεν έχει καταφέρει ούτε αυτό να πάει πάνω από 5% στην τηλεθέαση αλλά τουλάχιστον ξεπέρασε τους 1000 followers στο Instagram.

Υπάρχει σίγουρα overdose:

Για άνθρωπο που έχει παίξει δυνατά στα ριάλιτι μαγειρικής και ξέρει να είναι και τηλεοπτικός και μεγάλος chef, ο Έκτορας Μποτρίνι, εξήγησε την μια μεγάλη αλήθεια για την χαμηλή τηλεθέαση των ριάλιτι μαγειρικής. Με επιτυχημένα concept όπως ο Εφιάλτης στην Κουζίνα αλλά και με μεγάλα βατερλό όπως το Hell’s Kitchen (το έχω παρακολουθήσει στωικά κι αυτό), ο Μποτρίνι μίλησε σωστά, υπάρχει overdose

«Είναι ωραίο γιατί η μαγειρική αρέσει. Υπάρχουν πολλά ριάλιτι μαγειρικής, το θέμα είναι να πηγαίνουν και καλά. Δέχτηκα προτάσεις και εκτός μαγειρικής. Υπάρχει ένα overdose μαγειρικής, νομίζω θα έπρεπε να είναι πιο σταδιακά τα πράγματα. Υπάρχει αρκετή μαγειρική στην κουζίνα, στο τέλος θα βαρυστομαχιάσουμε κιόλας»!

 

Οι κριτές

Game of Chefs: Οι τρεις σεφ-κριτές, Άγγελος Λάντος, Βασίλης Μουρατίδης και Άνταμ Κοντοβάς, δοκιμάζουν στα… τυφλά.

Top Chef: Γιώργος Βενιέρης, Γκίκας Ξενάκης και Αστέριος Κουστούδης κάθονται στη θέση του κριτή του «Top Chef».

Είναι διακεκριμένοι, έχουν καυστικό σχόλιο, έχουν μεγάλη καριέρα αλλά δεν είναι παρέα. Το MasterChef κατάφερε από την πρώτη του κιόλας σεζόν, ακόμα και με τις μικροαλλαγές στην ομάδα των κριτών να μας δείξει μια παρέα. Τρεις κριτές με διαφορετικό χαρακτήρα και στυλ που ξέρουν να περνάνε καλά μεταξύ τους.

Αν βγάλουμε έξω να μετρήσουμε τα αστέρια Μισελέν τους, πιθανότατα ο Ιωαννίδης, ο Κουτσόπουλος και ο Κοντιζάς να υπολείπονται, αλλά στην καρδιά του μέσου τηλεθεατή, η οικειότητα των κριτών του MasterChef, το καλαμπούρι μεταξύ τους, ακόμα και το τρολάρισμα που κάνει ο ένας στον άλλο, τους κάνει αξεπέραστους ως τηλεοπτική παρέα.

 Το ίδιο το concept:

Τι έχουμε μάθει; Να έχουμε μια audition,να κολλάμε με το δράμα του Χι Μπέλλου που τον άφησε η καλή του και θέλει να μπει στο παιχνίδι για να της την πει, της Χι Μαρίας που ψήνει κόλυβα για να δοκιμάσουν οι κριτές, της Χι Μαργαρίτας που θέλει να παντρευτεί τον Χρήστο της.

Πηγή: queen.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από