Κουφονήσια: 8+1 μαγευτικές παραλίες στον απόλυτο καλοκαιρινό παράδεισο! (pics)

Που βρίσκεται ο καλοκαιρινός παράδεισος; Τα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, οι χρυσαφένιες ακρογιαλιές και ο λαµπερός ήλιος; Όχι, δε χρειάζεται να ταξιδέψεις στην άλλη άκρη του κόσµου για να τον ανακαλύψεις. Αρκεί µια… βόλτα µέχρι τις Μικρές Κυκλάδες και τα Κουφονήσια!

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναφερθούμε στις μαγευτικές παραλίες αυτού του παράδεισου. Και ελπίζουμε να σας πείσουμε να απολαύσετε τις βουτιές σας φέτος το καλοκαίρι σε κάποιες από αυτές.

Σε όλο το μήκος της νότιας ακτής του νησιού, από τον Παριανό στα δυτικά ως το Πορί στα ανατολικά, οι παραλίες του νησιού είναι μαγευτικές. Κολπίσκοι χρυσής άμμου εναλλάσσονται με άγρια στην όψη θαλασσινά σπήλαια, που το κύμα έχει σκάψει στα βράχια.

Σε γενικές γραμμές όσο βαδίζει κανείς προς τα ανατολικά, τόσο οι παραλίες γίνονται καλύτερες και η βλάστηση συγκριτικά πυκνότερη. Ένα μονοπάτι παράλληλο με τη νότια ακτογραμμή του νησιού, σας επιτρέπει να επιλέξετε την παραλία που σας ταιριάζει.

Η Χαρακόπου και η Πλατιά Πούντα είναι οι πιο πολυσύχναστες, ο Φανός η πιο ήσυχη, το Πορί η πιο απομακρυσμένη και μάλλον η καλύτερη. Απέχει περίπου 4 χλμ. από την Χώρα, αλλά αξίζει τον κόπο.

Έχετε υπόψη σας ότι ο παραλιακός δρόμος στην πράξη αποδεικνύεται πιο μακρύς απ’ όσο φαίνεται στον χάρτη και ότι είναι σαφώς ωραιότερη η διαδρομή από τον δρόμο που είναι χαραγμένος στο εσωτερικό του νησιού.

Δίπλα στο μονοπάτι θα συναντήσετε αμμόλοφους γεμάτους λευκά κρινάκια, ένα σπάνιο είδος που συναντάται μόνο στις Κυκλάδες. Μην παραλείψετε μια εκδρομή με καΐκι ως το Κάτω Κουφονήσι. Οι παραλίες του έχουν χοντρή άμμο και προσφέρονται για γυμνισμό και απομόνωση.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις δημοφιλείς παραλίες στο Πάνω Κουφονήσιαρχίζοντας από την κεντρική παραλία του χωριού ‘Άμμος’ και καταλήγοντας, περπατώντας παραλιακά έως την τελευταία , το Πορί:

Άμμος

Χαροκόπου

Φανός

Πλατιά Πούντα

Πορί

Οι παραλίες στα Κάτω Κουφονήσια

Παραλία Λάκοι

Παραλία με βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά, στην βάση ενός μακρόστενου κόλπου.
Προστατεύεται από τους ανέμους. Θα την βρείτε στο τέλος του παλαιού οικισμού Παναγιά, αριστερά.

Παραλία Δέτης

Μικρή παραλία πολύ κοντά στον παλαιό οικισμό, στα ανατολικά.
Άμμος και γαλαζοπράσινα νερά. Προστατεύεται από τα μελτέμια και γενικώς τους βόρειους ανέμους.

Παραλία Νερό

Μεγάλη επιμήκης παραλία με άμμο και ψιλό βότσαλο. Προτιμάτε από τους περισσότερους επισκέπτες, δεδομένου της ομορφιάς της και ότι η λάντζα κάνει την δεύτερη στάση της στην μία άκρη της. Σε ένα αρκετά πλατύ σημείο της παραλίας υπάρχει μία όαση με φοίνικες και τεράστια αλμυρίκια.

Παραλία Πεζούλια

Παραλία στα νότια του νησιού με πολύ ψιλό βότσαλο. Προστατεύεται από τους βόρειους ανέμους. Αν δεν διαθέτεται δικό σας θαλάσσιο σκάφος, μπορείτε να φτάσετε ως την παραλία μεταβαίνοντας με την λάντζα στην παραλία ‘Νερό’, την δεύτερη στάση.

Πηγή: Travelstyle.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από