«Το πραγματικό αρσενικό είναι μονογαμικό» είπε ο Sigmund Freud, η αλήθεια όμως είναι διαφορετική

Ο άνδρας που απιστεί κάνει μια επιλογή. Επιλέγει, ενώ έχει δεσμευτεί σε μια μονογαμική σχέση, να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μέσα σε αυτή, έξω από αυτή.

Ο άντρας που απιστεί, κάνει μια επιλογή. Επιλέγει, ενώ έχει δεσμευτεί σε μια μονογαμική σχέση, να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μέσα σε αυτή, έξω από αυτή.

Επιλέγει να αποφύγει τη σύγκρουση, που θα φέρει είτε τη λύση είτε το τέλος της σχέσης. Επιλέγει να θέλει να γεύεται τα δώρα μιας μονογαμικής σχέσης, χωρίς τις υποχρεώσεις που αυτή επιφέρει.

Η απιστία όμως ουσιαστικά διαιωνίζει και διογκώνει τα προβλήματα της σχέσης, φορτίζοντας τα μέλη της με περισσότερο πόνο και θυμό. Και αυτό είναι άδικο και για τους δύο.

Ερευνητές από το Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών διαπίστωσαν πως οκτώ στους δέκα άνδρες απατούν το ταίρι τους στη διάρκεια του γάμου και των μόνιμων δεσμών.
Σύμφωνα με την έρευνα, όταν τα ζευγάρια ξεκινούν την κοινή τους ζωή απολαμβάνουν αυθόρμητα το σεξ σχεδόν καθημερινά και πιστεύουν ότι αυτό θα κρατήσει για πολλά χρόνια.
Αυτό συμβαίνει διότι η ερωτική επαφή και η σεξουαλική ταύτιση είναι η ενέργεια που τροφοδοτεί δύο ανθρώπους να φτάσουν στο γάμο και την ευτυχία. Αυτό όμως τελικά δε διαρκεί όσο πιστεύουν.
Τι οδηγεί όμως συνήθως τους άντρες στην απιστία:
    1. Η βαρεμάρα στο σεξ. Ξεκινά συνήθως μετά τους έξι μήνες συμβίωσης και κορυφώνεται στους δώδεκα μήνες και όπως έδειξε η έρευνα αποτελεί την πρώτη αιτία που οδηγεί τον άντρα στην απιστία. Η βιολογική ερμηνεία της είναι η πτώση των αντρογόνων και η άνοδος της ωκυτοκίνης (υπάρχουν έρευνες σε μοντέλα φοιτητών που αποδεικνύουν αυτή τη βιολογική μεταβολή). Το ανδρογόνο είναι υπεύθυνο για την επιθυμία και την ορμή τόσο στον άντρα όσο και στην γυναίκα.
    2. Στερεότυπα γύρω από το σεξ. Κάποιοι άντρες πιστεύουν ότι υπάρχουν όρια στη σεξουαλική ζωή με τη σύντροφο τους και δεν επιτρέπεται να ξεπεραστούν, καθώς τα έχουν συνδυάσει με κάτι πρόστυχο. Έτσι η ερωτική ζωή του ζευγαριού οδηγείται μοιραία σε μονοτονία και ο άντρας αναζητά την ηδονή και την έξαψη εκτός σχέσης
    3. Η γέννηση παιδιών.  Η πατρότητα δημιουργεί αύξηση της ωκυτοκίνης, της ορμόνης της θαλπωρής και της αγαπητικής σχέσης, μειώνοντας την αντρική ορμή που ελέγχεται από τα ανδρογόνα.
    4. Η οικειότητα, ή αλλιώς η εξοικείωση.  Ποτέ μια εικόνα καθημερινή δε θα μοιάζει με την θεότητα που κατασκεύασε ο ανδρικός εγκέφαλος σαν ερωμένη.
    5. Η αλλαγή ρόλου της γυναίκας που από ελκυστική ερωμένη γίνεται μητέρα και πιστή σύντροφος, άρα αδιάφορη για διεκδίκηση.
    6. Η καθημερινή τριβή και σύγκρουση δυο ανθρώπων που συγκατοικούν.
    7. Η κλασική στάση του αρσενικού που όταν κατακτήσει μια γυναίκα πρέπει να πάει στην επόμενη.
    8. Ο άντρας μυείται από άντρα και αν ο πατέρας του συνήθιζε να απατά τη μητέρα του, τότε και αυτός επιλέγει τον ίδιο δρόμο.
    9. Είναι δυστυχισμένος στη σχέση του, αλλά είτε δεν έχει το θάρρος να το πει στη σύντροφο του ή δεν μπορεί να μείνει μόνος, οπότε προετοιμάζει το έδαφος της επόμενης σχέσης, πριν φύγει από την τωρινή.
    10. Νιώθει ότι η σύντροφος του δεν τον θαυμάζει πια, με αποτέλεσμα να αναζητά το θαυμασμό εκτός σχέσης.

Πηγή: healthmag.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από