Με Γκαλινάρι η Ιταλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Ντανίλο Γκαλινάρι θα ενισχύσει την Εθνική ομάδα της Ιταλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το τέλος των υποχρεώσεών του με τους Ατλάντα Χοκς στο ΝΒΑ. Αναλυτικά η δωδεκάδα για το Τόκιο.

Ο Ντανίλο Γκαλινάρι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τους Ατλάντα Χοκς στο ΝΒΑ και θα βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με την Εθνική ομάδα της Ιταλίας. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» έκανε την μεγάλη έκπληξη στο Προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου, κερδίζοντας στον τελικό με 102-95 τους οικοδεσπότες Σέρβους.

Έτσι, πήρε την πρόκριση για το Τόκιο και θα βρεθεί και πάλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 17 χρόνια και την διοργάνωση της Αθήνας. Η ομάδα του Σακέτι στηρίχθηκε στους Μάνιον, Μέλι, Πολονάρα και Φοντέκιο. Πλέον με τον Γκαλινάρι στο ρόστερ δείχνει ικανή για μια πορεία τουλάχιστον μέχρι τα νοκ-άουτ. Στον όμιλο θα τεθεί αντιμέτωπη με την Αυστραλία, την Νιγηρία και την έτερη έκπληξη των Προολυμπιακών τουρνουά, Γερμανία, με τους δύο πρώτους να παίρνουν την εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η Ιταλία ανακοίνωσε την τελική δωδεκάδα, με τον Αμπάς να είναι ο άτυχος της διαδικασίας, καθώς «θυσιάστηκε» για να πάρει τη θέση ο Γκαλινάρι. Οι μοναδικές – αν και αναμενόμενες – απουσίες είναι αυτές του Μάρκο Μπελινέλι και Τζίτζι Ντατόμε.

Αναλυτικά η σύνθεση της Ιταλίας για το Τόκιο: 

Σπίσου, Μάνιον, Τόνουτ, Γκαλινάρι, Μέλι, Φοντέκιο, Τεσσιτόρι, Ρίτσι, Μορασκίνι, Βιτάλι, Πολονάρα, Παγιόλα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από