Νίκη-πρωτιάς για τη Βραζιλία (3-1), καταδικαστική ισοπαλία για τους Γερμανούς (1-1)

Η Βραζιλία πήρε την πρωτιά του ομίλου και την πρόκριση για τους «16», μετά τη νίκη επί της Σαουδικής Αραβίας με 3-1, ενώ η Γερμανία ήρθε ισόπαλη με 1-1 με την Ακτή Ελεφαντοστού και αποκλείστηκε.

Η Γερμανία δεν μπόρεσε να νικήσει την Ακτή Ελεφαντοστού μένοντας στο 1-1 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου, με την αφρικανική ομάδα να ακολουθεί τη Βραζιλία στη φάση των «16».

Δεν έφτανε προηγούμενη επικράτηση (3-2) κόντρα στη Σαουδική Αραβία για τα «πάντσερ» τα οποία έψαχναν μόνο τη νίκη κόντρα στους Ιβοριανούς. Το αυτογκόλ του Χέντρικς Μπέντζαμιν στο 67′ δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα για τους  Γερμανούς οι οποίοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν στο 73′ με γκολ του Λέβεν Έντουαρντ, αλλά την Ακτή να χαμογελάει στο τέλος παίρνοντας αυτή την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στους «16» προκρίθηκε και η Βραζιλία και μάλιστα ως πρώτη του Δ’ ομίλου επικρατώντας με 3-1 της Σαουδικής Αραβίας. Πρωταγωνιστής για τη «Σελεσάο» ο Ρισάρλισον με τον επιθετικό της Έβερτον, μετά το χατ-τρικ κόντρα στη Γερμανία, να πετυχαίνει δύο τέρματα στο 76′ και το 90’+1′ για να δώσει τη νίκη στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα έπειτα από το ισόπαλο πρώτο ημίχρονο (Κούνια 14′ – Αλ-Αμρί 27′).

Η τελική βαθμολογία του 4ου ομίλου:

1.Βραζιλία 7

2.Ακτή Ελεφαντοστού 5

3.Γερμανία 4

4.Σαουδική Αραβία 0

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από