Βενγκέρ – «Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια»

Ο Αρσέν Βενγκέρ σε δηλώσεις του τόνισε πως η πρότασή του για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια έχει μεγάλη ανταπόκριση και ότι είναι 100% πεπεισμένος πως είναι η σωστή λύση.

Το σχέδιο της FIFA να πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια έχει φέρει πολλές αντιδράσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, με τον Αρσέν Βενγκέρ να είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις σχετικές προτάσεις.

Ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ είναι επικεφαλής της FIFA για την «παγκόσμια ανάπτυξη του ποδοσφαίρου» (Global Football Development) και προωθεί την εν λόγω ιδέα, εδώ και αρκετές εβδομάδες, προτού πραγματοποιήσει διαβούλευση με μια ομάδα περίπου 80 πρώην παικτών και προπονητών στη Ντόχα του Κατάρ, αυτήν την εβδομάδα.

Οι δηλώσεις του Αρσέν Βενγκέρ:

Για το αν υπάρχει ανταπόκριση: «Συνολικά, νομίζω ότι υπάρχει μια πολύ θετική ανταπόκριση, αλλά αυτή η απόφαση είναι μια δημοκρατική απόφαση και θα ληφθεί σίγουρα από τις 211 χώρες που είναι συνδεδεμένες με τη FIFA. Νομίζω ότι συνεχίζουμε να συμβουλευόμαστε ανθρώπους.

Για τις αντιρρήσεις και τον κίνδυνο μεγάλης σύγκρουσης: «Δεν διστάζω καθόλου. Είμαι 100% πεπεισμένος ότι αυτό που προτείνω είναι η σωστή λύση για τον σύγχρονο τρόπο οργάνωσης του ποδοσφαίρου. Αν οι άνθρωποι έχουν καλύτερες ιδέες, είμαι ανοιχτός σε αυτό και χαιρετίζω κάθε ιδέα που είναι καλύτερη από τη δική μου.

Απλώς κάνω μια πρόταση που πιστεύω ότι θα βελτιώσει τα πράγματα και θα κάνει τη ζωή καλύτερη για όλους, αλλά κυρίως θα κάνει το ποδόσφαιρο καλύτερο. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μου, δεν καθοδηγείται από τίποτα άλλο. Ο ρόλος μου είναι να πείσω τους ανθρώπους για την αξία της πρότασής μου.

Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι μέρος αυτού, αλλά επίσης θα σεβαστώ την απόφαση του ποδοσφαίρου και είμαι επίσης πεπεισμένος ότι μπορούμε να κάνουμε όλους να αποδεχτούν ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από