Ο Γκουαρντιόλα περιγράφει… μυθικά το πως ο Μέσι φτιάχνει τον χάρτη του παιχνιδιού (vid)

«Κοιτάζει συνεχώς δεξιά, αριστερά, δεξιά, αριστερά... Κουνάει το κεφάλι του... Δεν απέχει από το παιχνίδι, Συμμετέχει κανονικά. Μυρίζεται το αδύναμο σημείο του αντιπάλου στην τετράδα της άμυνας. Έπειτα από 5-10 λεπτά, έχει τον... χάρτη του παιχνιδιού. Ζούμε στην εποχή του».

Με έναν εκπληκτικό, όσο και σαφή τρόπο, ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξηγεί πως ο Λιονέλ Μέσι μπορεί σε ορισμένες στιγμές του παιχνιδιού να φαίνεται… ράθυμος, αλλά στην πραγματικότητα έχει μπροστά στα μάτια του όλον τον χάρτη του αγώνα. Που κινείται ο κάθε αντίπαλος, που είναι το αδύναμο σημείο, που πρέπει να κινηθεί για να κάνει τη ζημιά.

«Κοιτάζει συνεχώς δεξιά, αριστερά, δεξιά, αριστερά… Κουνάει το κεφάλι του… Δεν απέχει από το παιχνίδι, Συμμετέχει κανονικά. Μυρίζεται το αδύναμο σημείο του αντιπάλου στην τετράδα της άμυνας. Έπειτα από 5-10 λεπτά, έχει τον… χάρτη του παιχνιδιού.

Ξέρει που ακριβώς να κινηθεί, που θ’ αποκτήσει περισσότερο χώρο για να επιτεθεί. Είναι ευφυέστατος. Είναι εκπληκτικό. Ζούμε στην εποχή του, οπότε ας το απολαύσουμε…» ήταν τα εκπληκτικά λόγια του Πεπ, στο ντοκιμαντέρ του Amazon.

https://twitter.com/That_LeoGuy/status/1184038526675017728

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από