Όσα δήλωσε ο Νίκο Κόβατς, για την κατάσταση του Καρέτσα, αλλά και έναν ακόμη νεαρό της Κ19 που διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ανάλογα συμπτώματα.
Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας ξεκίνησε βασικός στο ματς της Ντόρτμουντ κόντρα στη Βιγιαρεάλ για την πρεμιέρα της League Phase του Champions League, όμως στο 27ο λεπτό του αγώνα, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο. Εν τέλει ο Καρέτσας αντιμετώπισε πρόβλημα αφυδάτωσης και για αυτόν τον λόγο είχε έντονη αδιαθεσία, ημικρανία και ασαφή καρδιακό παλμό.
Λίγα εικοσιτετράωρα μετά δημοσιεύματα από τη Γερμανία αναφέρουν πως παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε λίγες ώρες νωρίτερα και σε ποδοσφαιριστή της U19 της Ντόρτμουντ.
Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι ο Ιμανόλ Αλγκουαθίλ που αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό (vids)
Για αυτά τα δύο περιστατικά μίλησε και ο προπονητής της ομάδας, Νίκο Κόβατς, λέγοντας πως δεν πιστεύει ότι το ένα συμβάν έχει κάποια σχέση με το άλλο.
«Αμφιβάλλω ότι υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στα δύο περιστατικά», τόνισε ο Κροάτης προπονητής της Μπορούσια.
Όσο για τον 18χρονο Έλληνα ακραίο επιθετικό; «Ο Όλε Μπουκ (αθλητικός διευθυντής Ντόρτμουντ) μίλησε πολύ αναλυτικά για τον Κώστα. Δεν έχω κάτι να προσθέσω σε αυτό. Υποβάλλεται ακόμη σε κάποιες εξετάσεις. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν αποτελεί επιλογή για το Σαββατοκύριακο», ανέφερε αποκλείοντας τη συμμετοχή του στον αγώνα του Σαββάτου με την Πάντερμπορν για την Bundesliga.