Λειψία – Μ. Λεβερκούζεν 3-0

Η Λειψία επικράτησε άνετα της Λεβερκούζεν με 3-0 κι έφτασε στην τρίτη θέση, στο -5 από την κορυφή.

Η Λειψία συνεχίζει τις «υψηλές πτήσεις» την φετινή σεζόν και με τη νίκη 3-0 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν ανέβηκε στην τρίτη θέση, πέντε βαθμούς πίσω από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Πόουλσεν (27′,85′) και Κλόστερμαν (68′).

Η γηπεδούχος Λειψία πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο της αναμέτρησης και ήταν η ομάδα που έψαξε περισσότερο το γκολ. Η πολύ κακή φέτος Λεβερκούζεν, στο σημερινό παιχνίδι ήταν σχετικά βελτιωμένη αλλά η απόδοση της δεν ήραν αρκετή απέναντι σε μία πολύ καλά δουλεμένη ομάδα όπως η Λειψία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημίωρου με τον Γιουσούφ Πόουλσεν. Η συνέχεια του παιχνιδιού μετά το 1-0 έγινε αυτόματα ευκολότερη. Οι «ασπιρίνες» βγήκαν μπροστά για να σκοράρουν και να διεκδικήσουν βαθμό ή βαθμούς από την αναμέτρηση και η Λειψία βρήκε χώρο για αντεπιθέσεις.

Ο αμυντικός των γηπεδούχων Λούκας Κλόστερμαν στο 68ο λεπτό έκανε το 2-0 και έθεσε τις βάσεις για ακόμη μία νίκη. Στο 85′ ο Πόουλσεν με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 3-0 και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Λειψίας.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από