Οι απίθανες συμπτώσεις της Τσέλσι που δείχνουν… κούπα! (pics & vids)

Η Τσέλσι επικράτησε με 2-0 της Πόρτο και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση της στα ημιτελικά του Champions League. Το μεγάλο «όπλο» για τους «μπλε» ωστόσο είναι οι πολλές και απίθανες… συμπτώσεις που δείχνουν ένα repeat του… 2012!

Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League πήρε η Τσέλσι στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», καθώς οι «μπλε» επικράτησαν με 2-0 της Πόρτο και έκαναν αποφασιστικό βήμα για να πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ εκμεταλλεύτηκε την ποιότητα της και με δύο υπέροχα γκολ των Μάουντ και Τσίλγουελ δεν άφησε περιθώρια στη μαχητική Πόρτο.

Οι Λονδρέζοι μπορούν να πιστεύουν σε όλα και γιατί όχι και στην κατάκτηση του τροπαίου με τα «μεγάλα αυτιά». Οι επιδόσεις της Τσέλσι με τον Τούχελ στον πάγκο δίνουν μεγάλες ελπίδες στους φιλάθλους της ομάδας, με τους book να τους έχουν δεύτερο φαβορί αυτή τη στιγμή.

Γίνεται ωστόσο μερικές απλές συμπτώσεις να… τρελάνουν ακόμη περισσότερο τους «μπλε»; Ναι, δεν είναι οι συμπτώσεις αυτές που παίζουν. Ωστόσο όταν είναι αμέτρητες, τότε η Τσέλσι μπορεί δικαίως να ονειρεύεται το δεύτερο αστέρι της!

Κόντρα στην Πόρτο η Τσέλσι πήρε τη νίκη με… αγγλική συνταγή, καθώς τα γκολ μπήκαν από βρετανικά πόδια και συγκεκριμένα από αυτά των Μάουντ και Τσίλγουελ! Τελευταία φορά που δύο Άγγλοι παίκτες της Τσέλσι σκόραραν στον ίδιο αγώνα, σε επίπεδο Champions League ήταν το… 2012! Τη χρονιά που η Τσέλσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλοπάτι της Ευρώπης! Όταν οι δύο σημαίες της Τσέλσι, Λάμπαρντ και Τέρι είχαν κρίνει την πρόκριση απέναντι στη Νάπολι.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά μετά από χρόνια που ένας προπονητής της Τσέλσι ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στο Champions League με τρεις συνεχόμενες νίκες στα νοκ άουτ του θεσμού… Τελευταίος που το είχε κάνει ήταν ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο το 2012… Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι…

Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή όμως, καθώς οι συμπτώσεις ξεκινάνε από τον Φεβρουάριο… Τελευταία φορά που η Τσέλσι απέλυσε έναν… άπειρο προπονητή στα μισά της σεζόν ήταν το 2012, όταν ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Άντρε Βίλας Μπόας. Φέτος, ο… άπειρος Φρανκ Λάμπαρντ πέρασε από την ίδια πόρτα, για τους ίδιους λόγους.

Πριν αναλάβει τον πάγκο ο Βίλας Μπόας, προπονητής της ομάδας ήταν ένας Ιταλός. Ο Κάρλο Αντσελότι. Πριν αναλάβει την ομάδα τον Φρανκ Λάμπαρντ, προπονητής της Τσέλσι ήταν ξανά ένας Ιταλός. Ο Μαουρίτσιο Σάρι!

Βέβαια οι συμπτώσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με την Τσέλσι, καθώς μέσα σε όλη αυτή την ιστορία… παίζουν ομάδες και πρόσωπα από άλλα στρατόπεδα!

Η Λίβερπουλ κατάφερε μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια να ηττηθεί στο «Άνφιλντ». Για την ακρίβεια, η ομάδα του Γιούρκεν Κλοπ έχει φτιάξει ένα αρνητικό σερί καθώς έχει ηττηθεί έξι συνεχόμενες φορές στο… κάστρο της και ευελπιστεί να το σπάσει απέναντι στην Άστον Βίλα. Πότε ήταν η τελευταία φορά που οι «κόκκινοι» είχαν χάσει τουλάχιστον δύο συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα τους; Το 2012!

Μάλιστα η Λίβερπουλ ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από εκείνη τη χρονιά από τη Φούλαμ. Και το 2012, οι «κόκκινοι» είχαν ηττηθεί από τη Φούλαμ στο «Άνφιλντ» με το ίδιο ακριβώς σκορ (0 – 1)!

Η Μάντσεστερ Σίτι από την άλλη οδεύει ολοταχώς προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς απομένουν μόλις μερικοί βαθμοί για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο. Όπως και το… 2012! Και την ίδια ακριβώς χρονιά είχε το μεγαλύτερο σερί νικών, όπως έκανε και φέτος.

Ο Τίμο Βέρνερ αποκτήθηκε από τους «μπλε» με ένα ποσό που ξεπέρασε τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Ένας εξίσου ξανθός επιθετικός που είχε αποκτηθεί από την Τσέλσι (Ιανουάριος, 2011) είχε επίσης δυσκολευτεί στην πρώτη του γεμάτη σεζόν στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ποιος ήταν αυτός; Ο Φερνάντο Τόρες. Τον οποίο ωστόσο το τέλος της σεζόν 2011/12 τον βρήκε πρωταθλητή Ευρώπης!

Οι «μπλε» κατάφεραν να φτάσουν στους «8» αφού προσπέρασαν το εμπόδιο της Ατλέτικο που είχε στην κορυφή της επίθεσης έναν Ουρουγουανό κίλερ, τον Λουίς Σουάρες. Το 2012 η Τσέλσι είχε αποκλείσει τη Νάπολι που είχε επίσης έναν Ουρουγουανό στην κορυφή… Τον Έντισον Καβάνι!

Μάλιστα, απέναντι στην Ατλέτικο, οι Λονδρέζοι επικράτησαν και εντός και εκτός έδρας. Πότε ήταν η τελευταία φορά που η Τσέλσι έκανε κάτι παρόμοιο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση; Το 2012, απέναντι στην Μπενφίκα τους οποίους αντιμετώπισε στους «8» του θεσμού. Μία επίσης πορτογαλική ομάδα αντιμετωπίζει και φέτος στα προημιτελικά!

Στη ρεβάνς του Λονδίνου ο Χακίμ Ζίγιες κατάφερε να σκοράρει ένα γκολ αλά… Ντιντιέ Ντρογκμπά. Σαν εκείνο που είχε σκοράρει ο Ιβοριανός το… 2012!

 

Οι συμπτώσεις ωστόσο δεν τελειώνουν εδώ… Τελευταία φορά που ένας Γερμανός προπονητής ηττήθηκε στον τελικό του Champions League, κατάφερε να ανακάμψει και να το κατακτήσει την επόμενη κιόλας σεζόν (Κλοπ). Έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες από την ήττα του Τούχελ απέναντι στην Μπάγερν… Και ο Γερμανός ελπίζει να γίνει ο επόμενος… Κλοπ!

Τη δικιά του ιστορία έχει γράψει φέτος και ο Ολιβιέ Ζιρού. Ο Γάλλος επιθετικός έχει σκοράρει 6 γκολ μέχρι στιγμής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κάτι που είχε να συμβεί αρκετά χρόνια από ποδοσφαιριστή της Τσέλσι. Πότε ήταν η τελευταία φορά; Μα φυσικά το 2012, όταν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά έστελνε τους «μπλε» στα ουράνια!

Και ισπανικό… άρωμα στο στόρι αυτό. Ο τότε τελικός του ισπανικού Κυπέλλου ήταν ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μπιλμπάο. Όπως και ο φετινός τελικός που θα γίνει στις 17/4!

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά, οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της γενιάς μας… Τελευταία φορά που ο Μέσι και ο Ρονάλντο είπαν… αντίο στο Champions League πριν από την Τσέλσι ήταν το 2012… Φέτος οι δύο σούπερ σταρς έχουν ήδη… χαιρετήσει!

Το 2012 η Τσέλσι είχε τερματοφύλακα τον τότε 29χρονο Πετρ Τσεχ που είχε αποκτηθεί από τη Ρεν. Φέτος η Τσέλσι έχει τον 29χρονο Εντουάρντ Μεντί που αποκτήθηκε από τη Ρεν!

Τελευταία φορά που η Τσέλσι ηττήθηκε από τη Γουέστ Μπρομ ήταν το… 2012, μέχρι την απίθανη πεντάρα της προηγούμενης εβδομάδας. Μάλιστα, η τελευταία φορά που οι «μπλε» είχαν δεχτεί πέντε γκολ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ήταν και πάλι το 2012!

Μία πραγματικά τρελή ιστορία που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Μπορεί η ιστορία και οι συμπτώσεις να μην είναι αυτές που παίζουν. Ωστόσο όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν και αυτές μπορούν να παίξουν τον δικό τους ρόλο. Και η Τσέλσι έχει πάρα πολλές (συμπτώσεις) για να πιστεύει ακόμη περισσότερο στο… repeat! Λέτε;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από