Τσιμίκας και Βλαχοδήμος υπενθυμίζουν τη διαφορά Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού (pics+vids)

Δύο περιπτώσεις που αποτυπώνουν πλήρως τη διαφορά κύρους, επιπέδου, νοοτροπίας και μεγέθους.

Μάχη σε… γαλανόλευκο φόντο! Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου θα υποδεχθεί την Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα στο «Ντα Λουζ» (22:00), στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Champions League.

Οι δύο καλύτεροι Ελληνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι διαπρέπουν στο εξωτερικό και διαφημίζουν τη χώρα μας στο κορυφαίο επίπεδο. Δύο παίκτες που προέρχονται από τους δύο «αιωνίους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον Τσιμίκα να αποτελεί γέννημα-θρέμμα του Ολυμπιακού και τον Βλαχοδήμο να προέρχεται από τον Παναθηναϊκό.

Δύο από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής ομάδας, με τον Γκουστάβο Πογέτ να ποντάρει πολλά πάνω τους, στην προσπάθεια που κάνει για την επιστροφή της γαλανόλευκης στις κορυφαίες διοργανώσεις. Στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Δύο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που αποδεικνύουν τη διαφορά που υπάρχει πλέον ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Διαφορά κύρους, επιπέδου, νοοτροπίας και μεγέθους.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και βαδίζουν πάνω σε ευρωπαϊκά πρότυπα και αυτό αποτυπώνεται πλήρως στο πρόσωπο του Κώστα Τσιμίκα.

Ο διεθνής μπακ έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με τα χρώματα των Πειραιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη τη διετία 2018-2020 και ανάγκασε την Λίβερπουλ να βγάλει από τα ταμεία της 13 εκατ. ευρώ*  για να τον αποκτήσει. Ο Ολυμπιακός ως ένα από τα κορυφαία κλαμπ στην Γηραιά Ηπειρο, εξέλιξε τον βορειοελλαδίτη μπακ και τον πούλησε σε μια τιμή, που μόνο αυτός μπορεί. Μόνο οι Ερυθρόλευκοι μπορούν να κάνουν τέτοιες πωλήσεις στη χώρα μας.

Ο Τσιμίκας έχοντας εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο, πήγε στη Λίβερπουλ και κατάφερε να γίνει σημαντικό γρανάζι στη μηχανή των Reds, με τον Γιούργκεν Κλοπ, αλλά και τους οπαδούς της βρετανικής ομάδας, να τον αποθεώνουν. Φέτος, μέχρι στιγμής έχει κάνει 20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 4 ασίστ σε 1.397. Στο Champions League έχει παίξει σε 3 ματς και δεν αποκλείεται απόψε στο Ντα Λουζ κόντρα στην Μπενφίκα να κάνει την 4η συμμετοχή του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ποδοσφαίρου.

Η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ, με τον διεθνή αριστερό μπακ να απολαμβάνει την αγάπη και την εκτίμηση όλων στο Μερσεϊσάιντ.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος από την άλλη ήρθε στον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 2016 και έμεινε μέχρι το 2018, όταν πουλήθηκε στην Μπενφίκα έναντι μόλις 2.4 εκατ. ευρώ*. Ψίχουλα σε σχέση με τα νούμερα που ακούγονται για ενδεχόμενη μεταγραφή του το ερχόμενο καλοκαίρι. Όταν έφυγε από το Τριφύλλι η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ήταν μόλις 2.5 εκατ. ευρώ. Πλέον, τρεισήμισι χρόνια μετά έχει… εκτοξευθεί στα 15 εκατ. ευρώ, ενώ τον Ιανουάριο του 2021 είχε φτάσει ακόμα και στα 18 εκατ. ευρώ.

Ο 27χρονος τερματοφύλακας λογίζεται πλέον ως ένα από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, με την πορεία της Μπενφίκα στο φετινό Champions League να φέρει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το όνομά του ακούγεται έντονα για ομάδες όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Λιλ, η Νιούκαστλ, ο Αγιαξ και η Αιντραχτ, η Ρόμα, ενώ κατά καιρούς έχει γραφτεί για αρκετές ομάδες από Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία.

Εάν πωληθεί, θα πουληθεί για πάνω από 15 εκατ. ευρώ. Όταν πριν από 3.5 χρόνια δόθηκε από τον Παναθηναϊκό στην Μπενφίκα έναντι μόλις 2.4 εκατ. ευρώ*. Αντίθετα, ο Κώστας Τσιμίκας παραχωρήθηκε από τον Ολυμπιακό στην Λίβερπουλ έναντι 13 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αποτυπώνουν πλήρως και τη μεγάλη διαφορά των Πειραιωτών με τους Πράσινους.

Ο ένας είναι στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και κοντράρει στα ίσια τα μεγαθήρια της Γηραιάς Ηπείρου, δημιουργώντας παίκτες τοπ επιπέδου και κάνοντας πωλήσεις που μόνο αυτός μπορεί στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις πολλά χρόνια, έδωσε έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της Ευρώπης στην Μπενφίκα έναντι μόλις 2.4 εκατ. ευρώ*. Δύο περιπτώσεις που αποδεικνύουν τη διαφορά επιπέδου των δύο συλλόγων.

*Τα ποσά είναι σύμφωνα με το Transfermarkt.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από