Η Άρσεναλ έμεινε «όρθια» στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου (2-2), με τον Ντέκλαν Ράις να πραγματοποιεί φανταστική εμφάνιση και να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ των «κανονιέρηδων» στο 82'
Η Μπάγερν υποδέχθηκε την Άρσεναλ στο Μόναχο, για την τρίτη αγωνιστική της league phase του Champions League και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, μετά από μια μεγάλη «μάχη».
Τόσο οι Βαυαροί όσο και οι Λονδρέζοι τα έδωσαν όλα για τη νίκη, ωστόσο είναι δεδομένο πως η πρωταθλήτρια Αγγλίας επιστρέφει ικανοποιημένη στην αγγλική πρωτεύουσα, έχοντας πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα της Μπάγερν.
Προηγήθηκε η Άρσεναλ «απάντησαν» οι Βαυαροί
Η Άρσεναλ είχε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι, απειλώντας με τον Καλαφιόρι στο 20′, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήρθε η «απάντηση» των Βαυαρών με καλή φάση του Γκνάμπρι. Ο άσος της Μπάγερν βρέθηκε σε καλή θέση, έκανε το σουτ αλλά ο Ράγια πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση.
Οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με διαγώνιο σουτ του Έζε στο 25′. Η φάση μάλιστα ελέγχθηκε στο VAR και το γκολ μέτρησε καθώς ο διεθνής μέσος ήταν σε κανονική θέση.
Η πρωταθλήτρια Γερμανίας όμως έβγαλε αντίδραση κι έφτασε στο 1-1 δέκα λεπτά αργότερα. Ο Χάρι Κέιν έκανε φανταστική πάσα στον Ντέιβις κι αυτός με άψογο πλασέ ισοφάρισε για την Μπάγερν στο 35′.
Χάρι Κέιν και 2-1 για την Μπάγερν
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο ψάχνοντας το δεύτερο γκολ και είχαν αμφότερες καλές ευκαιρίες, ωστόσο Νόιερ και Ράγια έδειξαν σ’ ετοιμότητα στις κεφαλιές των Γκιμαράες και Ουπαμεκανό αντίστοιχα.
Οι Βαυαροί όμως κατάφεραν να πετύχουν το 2-1, στο 61′ όταν ο Χάρι Κέιν εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που καταλόγισε (σωστά) ο Μάσα, για χέρι του Τίμπερ.
Ο Άγγλος σέντερ φορ ήταν ο πρωταγωνιστής των γηπεδούχων, καθώς πέτυχε γκολ ενώ είχε και ασίστ, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε φανταστική φόρμα.
Ο Ράις λύτρωσε την Άρσεναλ (2-2)
Οι Λονδρέζοι δεν είχαν όμως πει την τελευταία τους… λέξη και κατάφεραν να ισοφαρίσουν την πρωταθλήτρια Γερμανίας στο 82′. Ο Γκιόκερες έκανε εξαιρετική πάσα στον Ντέκλαν Ράις και ο διεθνής μέσος των «κανονιέρηδων» έστειλε με ωραίο σουτ την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.
Η Άρσεναλ έχει εφτά βαθμούς μετά από τρεις αγωνιστικές και η Μπάγερν πέντε.
Μπάγερν: Νόιερ, Κιμ (46’ Τα), Ουπαμεκανό, Στάνισιτς, Ντέιβις (85΄Μπράουν), Μπίσοφ, Λάιμερ, Πάβλοβιτς, Σαϊμπάρι (68’ Καρλ), Γκνάμπρι (68’ Λουίς Ντίαζ), Κέιν.
Άρσεναλ: Ράγια, Κόνσα, Τίμπερ, Γκάμπριελ, Καλαφιόρι, Ράις, Γκιμαράες (68’ Λιούις Σκέλι), Σακά (10’ Έζε), Έντεγκαρντ (85’ Μερίνο), Μαντουέκε, Χάβερτς (68’ Γκιόκερες).
Το «κλειδί» του ματς:
Η Άρσεναλ βρήκε την δύναμη ν’ αντιδράσει μετά το 2-1 της Μπάγερν και κατάφερε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης με τον Ράις.
Ο MVP:
Ο Ντέκλαν Ράις πέτυχε το δεύτερο γκολ των Λονδρέζων και αναμφίβολα έκανε μια σούπερ εμφάνιση στην έδρα των Βαυαρών.
Ο διαιτητής:
Καλή η διαιτησία του Μάσα.
Σκόρερ: Ντέιβις 35′, Κέιν 61′ – ‘Εζε 25′, Ράις 82’
Η επόμενη αγωνιστική των δύο αντιπάλων
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερν (3/11)
Σλάβια Πράγας – Άρσεναλ (4/11)