US Soccer – «Ίδια συμβόλαια σε εθνικές ανδρών και γυναικών»

Ίδιες συμβάσεις τόσο στην εθνική ομάδα των ανδρών, όσο και των γυναικών προσέφερε η ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ.

Η ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ (US Soccer) προσέφερε ίδιες συμβάσεις στην ένωση παικτών της εθνικής ομάδας ανδρών και σε αυτή της εθνικής ομάδας γυναικών, προκειμένου -όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση- «να ευθυγραμμιστούν οι εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών σε μια ενιαία δομή συλλογικής σύμβασης».

Επιπλέον, η ομοσπονδία κάλεσε τους παίκτες να «βρουν έναν τρόπο, προκειμένου να εξισορροπήσουν τα πριμ του Παγκοσμίου Κυπέλλου», τονίζοντας ότι, χωρίς αυτό το βήμα, το αμερικανικό ποδόσφαιρο «δεν θα δεχτεί καμία συλλογική σύμβαση».

Ωστόσο, εάν οι δύο ενώσεις παικτών «επιλέξουν να συνεχίσουν να διαπραγματεύονται χωριστά όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα, η US Soccer θα καλέσει την Uswntpa (σ.σ. η ένωση παικτών εθνικής ομάδας γυναικών) να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με την Usnstpa (σ.σ. η ένωση παικτών εθνικής ομάδας ανδρών) και αντίστροφα, προς το συμφέρον της πλήρους διαφάνειας».

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των ΗΠΑ «πιστεύει ακράδαντα ότι ο καλύτερος δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί για όλους τους εμπλεκόμενους και για το μέλλον του παιχνιδιού στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια ενιαία δομή αμοιβής και για τις δύο μεγάλες εθνικές ομάδες».

Αυτή η πρόταση θα διασφαλίσει ότι οι παίκτες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών των ΗΠΑ θα παραμείνουν μεταξύ των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών εθνικών ομάδων στον κόσμο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από