Άρσεναλ – Αιντχόφεν 1-0: Πήραν τη νίκη και την πρόκριση οι «κανονιέρηδες»

Η Άρσεναλ επικράτησε της Αιντχόφεν με 1-0 στην εξ αναβολής αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και σφράγισε την πρόκρισή της.

Η Άρσεναλ με γκολ του Τζάκα στο 70ο λεπτό κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Αιντχόφεν και να πάρει τη νίκη με 1-0, στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League που είχε αναβληθεί εξαιτίας του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα με αυτήν τη νίκη έκανε το 4×4 στον όμιλο και σφράγισε το εισιτήριό της για τα νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Οι «κανονιέρηδες» ήταν εκείνοι που είχαν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού την μπάλα στα πόδια τους και απειλούσαν την εστία των Ολλανδών. Στο 10′ ο Τίρνεϊ είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή με τον Σκωτσέζο να εξαπολύει ένα βολέ, ύστερα από σέντρα του Σάκα και η μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Διαβάστε επίσης: Ο Τζιοβάνι θυμήθηκε την γκολάρα με τον Ηρακλή (vid)

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και ο ρυθμός του παιχνιδιού γινόταν όλο και πιο γρήγορος. Στο 70′ ο Τζάκα με ένα σουτ-οβίδα έδωσε τελικά τη λύση στην ομάδα του. Από τη μεριά τους οι Ολλανδοί έμειναν στους 7 πόντους και την επόμενη αγωνιστική, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπόντο Γκλιμτ αρκούνται και στην ισοπαλία για να προκριθούν στην επόμενη φάση.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τέρνερ, Τομιγιάσου (76′ Γουάιτ), Χόλντινγκ, Μαγκαλιάες, Τίρνι, Λοκονγκά (67′ Παρτέι), Τζάκα, Σακά (85′ Νέλσον), Βιεϊρά (67′ Έντεγκαρντ), Ενκετιά, Χεσούς (76′ Μαρτινέλι)

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Μπενίτεθ, Μβενέ, Ραμαλιό, Οντισπό, Μαξ (66′ Τέζε), Σανγκαρέ, Γκουτιέρες, Σίμονς (90+1′ Λεντέσμα), Φέρμαν (77′ Ντε Γιόνγκ), Χάκπο, Τιλ (65′ Μαντουέκε)

Α’ όμιλος

Άρσεναλ 12
Αϊντχόφεν 7
Μπόντο Γκλιμτ 4
Ζυρίχη 0

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από