ΠΑΟΚ: Όταν ο 17χρονος Βιεϊρίνια νίκησε τον Μέσι! (vid)

Στις 16/11/2003 η Πόρτο του Μουρίνιο είχε αντιμετωπίσει σε φιλικό την Μπαρτσελόνα του Μέσι, με τον Βιεϊρίνια να παίρνει το βάπτισμα του πυρός από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Πριν από 16 χρόνια (16/11/2003) ο… αμούστακος τότε Αντελίνο Βιεϊρίνια νίκησε σε φιλικό αγώνα τον Λιονέλ Μέσι, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Μπλαουγκράνα σε ηλικία μόλις 16 ετών!

Συγκεκριμένα, η Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο υποδέχθηκε σε φιλικό αγώνα την Μπαρτσελόνα του Φρανκ Ράικαρντ στο νεόκτιστο «Ντραγκάο», με τον Πορτογάλο τεχνικό να χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στην Κ17 της Πόρτο.

Στο ίδιο ματς έκανε το ντεμπούτο του – έστω και ανεπίσημο – ο Λιονέλ Μέσι. Ένα ιστορικό ματς για τον Αργεντινό, ο οποίος ήταν αμούστακος όταν συστήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινό. Ένα παιχνίδι, που έκανε επίσης τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Ο μπακ του ΠΑΟΚ τότε ήταν 17 ετών. Παρόλα αυτά ο Μουρίνιο είχε ανακαλύψει το ταλέντο του και του έδωσε την ευκαιρία να λάμψει στον αγωνιστικό χώρο του Ντραγκάο.

Για την ιστορία η Πόρτο νίκησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Ντερλέι και Αλμέιδα.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από