Η μια θέση στην League Phase του Superbet Κυπέλλου Ελλάδος θα κριθεί στην αθλητική δικαιοσύνη καθώς ο Αστέρας Τρίπολης κατέθεσε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή.
Στην αθλητική δικαιοσύνη θα κριθεί μια θέση στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς ο Αστέρας Τρίπολης κατέθεσε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή στον αγώνα με τον Λεβαδειακό, ο οποίος πήρε την πρόκριση με εντός έδρας νίκη 2-0. Η ομάδα της Τρίπολης προσέφυγε στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και υποστηρίζει ότι ένας παίκτης ο οποίος αγωνίστηκε δεν είχε δηλωθεί στους βασικούς και αναπληρωματικούς αλλά στους υπόλοιπους παίκτες.
Για την τύχη του αγώνα θα αποφασίσει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, ενώ η ένσταση αναμένεται να εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα. Η προθεσμία για υποβολή ένστασης είναι δυο μέρες και ο αγώνας για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 2-0 διεξήχθη την Τρίτη 18/8.
Από την πλευρά της η ΕΠΟ ξεκαθάρισε ότι η κλήρωση για τη League Phase του Κυπέλλου θα διεξαχθεί κανονικά την Τρίτη 25 Αυγούστου.
Αναλυτικά το άρθρο 23 του ΚΑΠ προβλέπει τα εξής:
Ποινές
α) Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση για παραβάσεις των περιπτώσεων α, ε, στ, ζ, η, θ και ι της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου ή καταγγελία για τις περιπτώσεις ε και στ (και όπου αλλού ρητά επιτρέπεται), η υπαίτια ομάδα χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της αφαιρείται ένας (-1) βαθμός από τον πίνακα της βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ εάν πρόκειται για ΠΑΕ και έως 2.000,00 Ευρώ εάν πρόκειται για σωματείο.
Πηγή: in.gr