Ουέσκα – Μπαρτσελόνα 0-1 : Ο Ντε Γιονγκ έδωσε… οξυγόνο στην Μπαρτσελόνα

Με γκολ του Ολλανδού χαφ, η Μπαρτσελόνα πέρασε (0-1) από το Ελ Αλκοράθ, μπαίνοντας με το δεξί στο 2021. Ανέβηκε στην 5η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν.

Με την ψυχή στο… στόμα, η Μπαρτσελόνα πέρασε (0-1) από το Ελ Αλκοράθ, ξεκινώντας με τρίποντο τις υποχρεώσεις της μέσα στο 2021.

Παρότι προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ, οι Καταλανοί δεν καθάρισαν το ματς, φλερτάροντας με την γκέλα μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι Μπλαουγκράνα έπαιξαν με τη… φωτιά, άλλα έφτασαν σε ένα τρίποντο που τους δίνει… ανάσα ενόψει της συνέχειας. Με τη νίκη επί της Ουέσκα, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν ανέβηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 28 πόντους. Η Μπάρτσα βρίσκεται στο -10 από την κορυφή και την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ έχει και ένα ματς παραπάνω. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με… άδεια χέρια για ακόμη μια φορά και βρίσκονται καθηλωμένοι στον πάτο της La Liga.

500o ματς για τον Λιονέλ Μέσι στη La Liga, με την ομάδα της Βαρκελώνης να σπαταλά μπόλικες ευκαιρίες κόντρα στην Ουέσκα.

Στο 7ο λεπτό ο Άλμπα έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μπρέθγουεϊτ άφησε έξυπνα στον Πέδρι, που έκανε το σουτ και είδε τον Άλβαρο να σώζει εντυπωσιακά. Στο 9ο λεπτό ο Μέσι αστόχησε με σουτ από το ύψος της περιοχής και στο 10’ η σέντρα του Άλμπα πέρασε λίγο πιο μπροστά από τον Μπρέθγουεϊτ.

Ντεμπελέ και Πέδρι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, με την Μπαρτσελόνα να βρίσκει δίχτυα στο 27΄. Ο Μέσι σέντραρε από αριστερά και ο Ντε Γιονγκ με ωραία προβολή στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 0-1. Στο 40ο λεπτό, ο τερματοφύλακας της Ουέσκα απέκρουσε εντυπωσιακά το φάουλ του Αργεντινού σούπερ σταρ.

Στο 77’ ο Ντεμπελέ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία,  ενώ στο 87’ ο Τερ Στέγκεν μπλόκαρε το σουτ του Χουάν Κάρλος.

Το 0-1 δεν άλλαξε, με την Μπαρτσελόνα να φεύγει με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της.

ΟΥΕΣΚΑ: Άλβαρο Φερνάντεθ, Σιόβας, Πουλίδο (72’ Φερέιρο), Μοσκέρα, Γκαλάν, Ινσούα, Ρίκο (64’ Ντουμπιά), Σεοάνε (72’ Χουάν Κάρλος), Οντιβέρος, Μιρ, Γκόμεθ (72’ Οκαζάκι)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Λενγκλέ, Άλμπα, Ντεστ (74’ Μινγκέθα), Αραούχο, Μπούσκετς (75’ Πιάνιτς), Ντε Γιονγκ, Πέδρι, Μέσι, Μπρέθγουεϊτ (81’ Γκριεζμάν), Ντεμπελέ.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από