Ο Γκάβι αναδείχθηκε «Golden Boy» 2022

Ο μέσος της Μπαρτσελόνα, Γκάβι, πήρε το βραβείο του «Golden Boy» για το 2022, που απονέμει η ιταλική «Tuttosport».

Μετά την κατάκτηση του τροπαίου «Ραϊμόν Κοπά» (Kopa Trophy), το οποίο απονέμει το γαλλικό περιοδικό «France Football» στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή κάτω των 21 ετών, ο μέσος της Μπαρτσελόνα, Γκάβι, απέσπασε και το βραβείο «Golden Boy» 2022, το οποίο δίνει η ιταλική εφημερίδα «Tuttosport», για να επιβραβεύσει επίσης τον καλύτερο Ευρωπαίο παίκτη της χρονιάς κάτω των 21 ετών.

Ο 18χρονος Ανδαλουσιανός επικράτησε των Τζουντ Μπέλινγκχαμ (Ντόρτμουντ), Τζαμάλ Μουσιάλα (Μπάγερν Μονάχου) και Εντουάρντο Καμαβινγκά (Ρεάλ Μαδρίτης) στην τελική ψηφοφορία και είναι ο τρίτος παίκτης της Μπαρτσελόνα που το πετυχαίνει μετά τον Λιονέλ Μέσι (2006) και τον Πέδρι (2021). Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που δύο παίκτες από την ίδια ομάδα κατακτούν αυτό το βραβείο σε δύο διαδοχικές χρονιές.

Διαβάστε επίσης: Η αποστολή του Ολυμπιακού: Μέσα ο Φορτούνης, έξω ο Ουί-Τζο και οι τραυματίες

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο από την εφημερίδα, ενώ ο Πέδρι θα πάρει το βραβείο του σε ειδική τελετή στο Τορίνο στις 7 Νοεμβρίου.

Ο Γκάβι, σε βίντεο που «ανέβασε» η «Tuttosport», ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή, την οικογένειά του, την Μπαρτσελόνα, την εθνική ομάδα και τους συμπαίκτες του.

Η Γερμανίδα άσος της Βόλφσμπουργκ, Γιούλε Μπραντ, η οποία έφτασε με την εθνική Γερμανίας στον τελικό του εφετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των γυναικών, είναι η πρώτη νικήτρια του βραβείου «Golden Girl».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από