Αθλέτικ Μπιλμπάο – Χιρόνα 2-3: «Λύγισε» τους Βάσκους η Χιρόνα

Η Χιρόνα πέρασε από την έδρα της Μπιλμπάο με 3-2 και πήρε σπουδαία νίκη στη μάχη της Ευρώπης, με τους Βάσκους να πετυχαίνουν 2 αυτογκόλ στο πρώτο ημίχρονο.

Η Χιρόνα έκανε το 2 στα 2 απέναντι στην Αθλέτικ για την 23η αγωνιστική της La Liga (είχε νικήσει και στον πρώτο γύρο με 2-1), αλλά το σημερινό της «τρίποντο» στο «Σαν Μαμές» (3-2) σαφώς κι έχει μεγαλύτερη σημασία, μιας και την έφερε στο +8 από την 18η θέση, αλλά με τις Χετάφε και Αλμερία να έχουν ματς λιγότερο.

Για να φτάσει στο τεράστιο «διπλό» επί των Βάσκων, η ομάδα του Μίτσελ είχε «σύμμαχο» και την τύχη. Δύο από τα τρία γκολ που πέτυχε προήλθαν από παίκτες των γηπεδούχων (19΄ και 45΄+1), οι οποίοι παρότι είχαν ν΄ ανέβουν ένα βουνό στο β΄ μέρος πίεσαν πάρα πολύ για να ξαναμπούν στο ματς.

Διαβάστε επίσης: Τα δεδομένα για Ντόρσεϊ – Ο τραυματισμός του Μίτσιτς, η «σφήνα» του Παναθηναϊκού, η Φενέρ και ο Ολυμπιακός

Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 89΄ από τον Ραούλ Γκαρσία, αλλά ο χρόνος που είχε απομείνει για το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν ήταν αρκετός για να «σώσει την παρτίδα».

Παρασκευή 24/2

Έλτσε-Μπέτις 2-3

Σάββατο 25/2

Εσπανιόλ-Μαγιόρκα 2-1
Κάντιθ-Ράγιο Βαγιεκάνο 1-0
Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
Βαλένθια-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0

Κυριακή 26/2

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Τζιρόνα 2-3
Θέλτα-Βαγιαδολίδ 17:15
Αλμερία-Μπαρτσελόνα 19:30
Σεβίλλη-Οσασούνα 22:00

Δευτέρα 27/2

Βιγιαρεάλ-Χετάφε 22:00

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από