Τα δεδομένα για Ντόρσεϊ – Ο τραυματισμός του Μίτσιτς, η «σφήνα» του Παναθηναϊκού, η Φενέρ και ο Ολυμπιακός

Τα δεδομένα για Ντόρσεϊ – Ο τραυματισμός του Μίτσιτς, η «σφήνα» του Παναθηναϊκού, η Φενέρ και ο Ολυμπιακός

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι πάλι ελεύθερος και στο επίκεντρο της Euroleague. Οι απαιτήσεις του ομογενή γκαρντ, οι ομάδες που κοιτάζουν την περίπτωση του και οι «αιώνιοι».

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι ξανά το πιο «καυτό» όνομα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς αποφάσισε να μείνει ελεύθερος από τους Τέξας Λέτζεντς και μπορεί μέχρι και την 1η Μαρτίου να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί στη Euroleague.

Όπως είναι λογικό, η είδηση της αποχώρησης του από τη G-League έχει βάλει «φωτιά» σε αρκετές ομάδες της Euroleague, που και την περίοδο των Χριστουγέννων ασχολήθηκαν με την περίπτωση του. Ο Ντόρσεϊ παρότι έμεινε ελεύθερος ακόμη και τώρα μοιάζει να έχει προτεραιότητα το ΝΒΑ, όμως είναι πιο διαλλακτικός και με την περίπτωση της επιστροφής στην Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού άλλωστε έχει ορίσει μια τιμή εκκίνησης για να ξεκινήσει συζητήσεις με όποια ομάδα τον θέλει από την Ευρώπη τις 700.000 δολάρια περίπου, ποσό που είναι ιδιαίτερα «αλμυρό». Τα δεδομένα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα για τον ομογενή γκαρντ, ο οποίος αν και έχει το ΝΒΑ στην κορυφή της λίστας του είναι πλέον πιο διαλλακτικός και με τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του, αφού είναι πρόθυμος να μιλήσει με τις ομάδες που θα τον διεκδικήσουν ακόμη και κλειστό συμβόλαιο 2,5 ετών. Μόνο που οι απολαβές που θέλει είναι τουλάχιστον 1.500.000.

Από τη Euroleague, οι ομάδες που μπορούν και θέλουν να ασχοληθούν με την περίπτωση του είναι συγκεκριμένες. Η Φενέρμπαχτσε είναι η πρώτη που λόγω και του Δημήτρη Ιτούδη πιθανότατα θα κάνει την κίνηση της, ενώ είναι πλέον πιθανό να κυνηγήσει τον Ντόρσεϊ και η Αναντόλου Εφές. Κάτι που δεν θα συνέβαινε πριν λίγους μήνες.

Ο τραυματισμός του Βασίλιε Μίτσιτς και το γεγονός ότι θα μείνει εκτός δράσης για πολύ καιρό (ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε ότι μπορεί να χάσει όλη τη σεζόν), έχει αναγκάσει την Εφές να βγει στην αγορά και ο Ντόρσεϊ είναι μια επιλογή από το πάνω ράφι, με τους Τούρκους να μπορούν να καλύψουν και τα «θέλω» του.

Εκτός από τις δύο τούρκικες ομάδες, οι μόνες από τη Euroleague που μπορούν να καλύψουν τις αγωνιστικές και τις οικονομικές τους ανάγκες είναι οι Μονακό και Παρτιζάν όμως δεν μοιάζουν να «καίγονται» για την απόκτηση του. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι μετά τους Τούρκους οι πιθανότεροι να κοιτάξουν τον Ντόρσεϊ, πολύ απλά γιατί είναι γηγενής παίκτης, εξαιρετικός στο επιθετικό κομμάτι και αποδεδειγμένα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός όμως παρότι έχει ιδιαίτερη σύνδεση με τον ομογενή γκαρντ και εκείνος με τον Γιώργο Μπαρτζώκα δεν τον χρειάζεται τουλάχιστον φέτος και ίσως είναι και λάθος για τις ισορροπίες να ασχοληθεί. Κάτι που λογικά και δεν θα κάνει. Όμως ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι κοιτάει ζεστά τον Ντόρσεϊ. Και ο λόγος δεν είναι η φετινή χρονιά που μοιάζει χαμένη, αλλά το μακροπρόθεσμο πλάνο που έχουν θέσει οι πράσινοι.

Ο Ντόρσεϊ θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό, το τριφύλλι είναι διατεθειμένο να μπει στο «κόλπο» για εκείνον, ενώ φέρεται να έχει κάνει ήδη διερευνητικές κρούσεις. Ο Παναθηναϊκός θέλει να φτιάξει τον ελληνικό του κορμό και ο Ντόρσεϊ είναι ένας από τους καλύτερους διεθνείς. Ο στόχος είναι να μπει στην ομάδα από φέτος, όμως κυρίως για το χρόνου και μέχρι την 1η Μαρτίου μπορεί οι πράσινοι να έχουν καταθέσει την επίσημη πρόταση τους.

Αυτό λοιπόν που αξίζει να σημειωθεί είναι οι προθέσεις του ίδιου του παίκτη. Αν επιλέξει την Ευρώπη τότε η Εφές και ο Παναθηναϊκός θα καταθέσουν επίσημες προτάσεις, ενώ λογικά και η Φενέρ θα ασχοληθεί, με τον Ολυμπιακό να απέχει τουλάχιστον αυτό το διάστημα πολύ απλά γιατί δεν δείχνει να τον χρειάζεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ