Ισπανικό Σούπερ Καπ: Ένας τίτλος γεμάτος… πετροδόλαρα

Η ισπανική ομοσπονδία και οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Βαλένθια θα εισπράξουν εκατομμύρια ευρώ για τη διοργάνωση στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Διαβάστε τα απίστευτα ποσά!

Ίσως ο πιο ανορθόδοξος τελικός του ισπανικού Σούπερ Καπ θα διεξαχθεί σήμερα (12/1, 20:00) το βράδυ. Καταρχάς, το μέρος… Το παιχνίδι θα φιλοξενηθεί στο στάδιο «Βασιλιάς Φαχντ» της Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Έπειτα, οι δύο φιναλίστ: η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Καμία από τις δύο δεν κατέκτησε τη σεζόν 2018-2019 το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο Ισπανίας.

Που βρίσκονται η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα και η Κυπελλούχος Βαλένθια; Αποκλείστηκαν στους ημιτελικούς… Διότι όπως διαπιστώσατε οι περισσότεροι μεσοβδόμαδα, φέτος το Σούπερ Καπ της Ισπανίας διεξάγεται με το σύστημα του Final Four… Την ίδια μορφή θα έχει η διοργάνωση τα επόμενα δύο χρόνια, απόρροια της συμφωνίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας με την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Στο μίνι τουρνουά θα παίρνουν μέρος ο πρωταθλητής, ο Κυπελλούχος (ή ο φιναλίστ) και οι δύο που τερμάτισαν στις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας. Φυσικά, ο κύριος λόγος που η ισπανική ομοσπονδία «μετακόμισε» τον θεσμό είναι τα λεφτά που θα εισπράξει: 120 εκατομμύρια ευρώ για την τριετία.

Τα μισά θα τα κρατήσει η Ομοσπονδία και τα άλλα μισά θα τα διαθέσει στις συμμετέχουσες ομάδες. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης για να δεχθούν την προοπτική αυτού του ταξιδιού έλαβαν από 6 εκατ. ευρώ, ενώ Βαλένθια και Ατλέτικο Μαδρίτης πήραν από 3 εκατ. ευρώ. Για την παρουσία της στα ημιτελικά κάθε ομάδα θα καρπωθεί από -έξτρα- 800.000 ευρώ, ο νικητής του τροπαίου θα λάβει άλλα 2 εκατ. ευρώ και ο φιναλίστ 1,4 εκατ. ευρώ. Διόλου άσχημα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από