Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2: Πήρε το «classique» κι εκτοξεύτηκε στο +12

Με δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο η Παρί Σεν Ζερμέν άλωσε το «Βελοντρόμ» και πήρε μεγάλη νίκη με 2-0 στο ντέρμπι της Μαρσέιγ, διατηρώντας τη διαφορά από την δεύτερη Μπρεστ στους 12 βαθμούς.

Ένα ακόμα βήμα προς τον φετινό τίτλο έκανε η Παρί Σεν Ζερμέν η οποία πέρασε και από την Μασσαλία στο ντέρμπι με την Μαρσέιγ (2-0) για την 27η αγωνιστική της Ligue 1 και κράτησε την διαφορά των 12 πόντων από την δεύτερη Μπρεστ.

Οι Παριζιάνοι, ακόμα και αν έμειναν με παίκτη λιγότερο από το πρώτο ημίχρονο, και συγκεκριμένα στο 40’, όταν ο Μπεράλντο είδε την κόκκινη κάρτα έπειτα από μαρκάρισμα ως τελευταίος παίκτης, δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην νίκη. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Λουίς Ενρίκε «καθάρισε» το τρίποντο, αφού προηγήθηκε με τον Βιτίνια στο 53’ για το 1-0, ενώ το 85ο λεπτό ο Γκονσάλο Ράμος έγραψε το τελικό 0-2.

Διαβάστε επίσης: Αυτά δεν γίνονται…

Νωρίτερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν την… τιμητική τους στα σημερινά (31/3) παιχνίδια του γαλλικού πρωταθλήματος. Μετά από τρεις σερί ήττες, η Ναντ έκανε την έκπληξη στην Κυανή Ακτή, καθώς επικράτησε 2-1 της Νις και πήρε βαθιά «ανάσα», στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η Τουλούζ επιβλήθηκε 3-0 της ουραγού Κλερμόν που «βυθίζεται» προς τη δεύτερη κατηγορία, ενώ πολύτιμη νίκη (2-0) πέτυχε και η Μονπελιέ στη Χάβρη, αφήνοντας την τοπική ομάδα στο +1 από την 16η θέση, που «στέλνει» στα μπαράζ παραμονής.

Η Μπρεστ με γκολ του Ρομέν Ντελ Καστίγιο στο 86΄ νίκησε 1-0 τη Λοριάν -και αυτή εκτός έδρας- και ανέβηκε εκ νέου στη δεύτερη θέση, κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την παρθενική έξοδό της στο Champions League.

Αποτελέσματα και βαθμολογία της Ligue 1:

Λοριάν – Μπρεστ 0-1
Κλερμόν – Τουλούζ 0-3
Χάβρη – Μονπελιέ 0-2
Νις – Ναντ 1-2
Στρασβούργο – Ρεν 2-0
Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από