Η Bild αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της τον τρόπο με τον οποίο ο πατέρας του Κωνσταντίνου Καρέτσα βοήθησε τον 19χρονο άσο να γίνει περισσότερο ομαδικός
Εκτός από τα πικρόχολα σχόλια της «Bild» για τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Γερμανίας με 1-0 μέσα στο Άουγκσμπουργκ, βρέθηκε… χώρος και για ένα δημοσίευμα το οποίο δείχνει εκτίμηση για τους Έλληνες διεθνείς.
Συγκεκριμένα, η Bild στο τελευταίο της φύλλο αναφέρει μια ιστορία για το πώς ο διεθνής άσος της Ντόρτμουντ, Κωνσταντίνος Καρέτσας, έγινε πιο ομαδικός. Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, ο πατέρας του, Βάιος, που ήταν και ο πρώτος προπονητής του, είχε αντιληφθεί από νωρίς το ταλέντο του βλέποντάς τον να βάζει δεκάδες γκολ στα παιδικά πρωταθλήματα. Ωστόσο, του είχε δώσει μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη συμβουλή, καθώς του ζήτησε να σταματήσει να κυνηγάει ο ίδιος το γκολ.
Beitrag aus der Bild (29.09.26) #bvb #dortmund #Bundesliga #borussia #bellingham #asllani #FIFACWC #sancho #FIFAWorldCup #kovac #schlotterbeck #Kovac #adeyemi #Guirassy #westfalenstadion #kicker #ChampionsLeague #reggiani #nrw #signalidunapark #karetsas #konstantelias pic.twitter.com/iU1He5u91i
— BehVauBeh – News (@BehVauBehNews) September 29, 2026
Του έμαθε να αποφεύγει συνεχώς τα τελειώματα και να αναζητάει περισσότερο την πάσα στους συμπαίκτες του, θέλοντας να τον μετατρέψει σε έναν ολοκληρωμένο παίκτη. Στόχος ήταν να μάθει να αξιοποιεί την υπεροχή του προς όφελος της ομάδας.
Η «Bild» συνδέει εκείνο το μάθημα με ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν σήμερα στο παιχνίδι του Καρέτσα. Πέρα από την ικανότητά του στην ντρίμπλα, ο 18χρονος μεσοεπιθετικός των Βεστφαλών διακρίνεται και για τον τρόπο με τον οποίο εντοπίζει τους συμπαίκτες του.
Επίσης, ο πατέρας και ο γιος Καρέτσας μοιράζονται την αγάπη πέρα από το ποδόσφαιρο και για τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, η Bild περιγράφει πώς οι δυο τους ταξίδεψαν από το Βέλγιο στη Φρανκφούρτη για να δουν τον αγώνα του Δικεφάλου του Βορρά με την Άιντραχτ και επέστρεψαν τα ξημερώματα στη βάση τους για να μη χάσει ο Κωνσταντίνος το μάθημα στο σχολείο του.