Ο Ανρί εξηγεί πώς ο Λαμέλα έβαλε το γκολ – αλητεία της χρονιάς (Vid)

Ο θρύλος της Άρσεναλ και του αγγλικού ποδοσφαίρου, Τιερί Ανρί, εξήγησε πώς ο Έρικ Λαμέλα της Τότεναμ κατάφερε να σκοράρει ένα τόσο τολμηρό και... φιλόδοξο γκολ.

Ο θρύλος της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί επαίνεσε την… γενναιότητα του Έρικ Λαμέλα, έπειτα από το απίθανο τέρμα που πέτυχε με «rabona» στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου.

Ο μέσος της Τότεναμ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με έναν πραγματικά απίθανο τρόπο, καθώς πέρασε το αριστερό του πόδι πίσω από το σταθερό δεξί και σούταρε την μπάλα, στέλνοντάς την στην κάτω δεξιά γωνία της εστίας του Μπερντ Λένο.

Παρά το γεγονός ότι τα «σπιρούνια» έχασαν το παιχνίδι, το τέρμα του Λαμέλα χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα τέρματα της χρονιάς και έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για το βραβείο «Puskas», το οποίο δίνεται στο καλύτερο γκολ απ’ όλο τον κόσμο που εχει μπει μέσα σε διάστημα ενός έτους.

Ο Ανρί, αφού αρχικά επαίνεσε την Άρσεναλ, στη συνέχεια εξέφρασε τον θαυμασμό του για το καταπληκτικό τέρμα που πέτυχε ο Λαμέλα, ενώ επαίνεσε και την προπόνηση που έχει κάνει ο Αργεντινός έτσι ώστε να καταφέρει να πετύχει ένα τόσο όμορφο τέρμα.

«Η επανάληψη δημιουργεί συνήθεια. Πρέπει να το έχει δοκιμάσει πολλές φορές, θυμόμαστε όλοι το γκολ που σκόραρε πριν λίγο έξω από την περιοχή, όμως εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή, οποιοσδήποτε άλλος παίκτης θα είχε σουτάρει με το δεξί του πόδι, αλλά εκείνος είναι ήρεμος και τολμηρός επειδή ξέρει ότι μπορεί να κάνει αυτό το κόλπο» δήλωσε αρχικά ο Τιερί Ανρί στο αγγλικό Sky Sports.

Ενω συνέχισε τονίζοντας ότι το τέρμα εναντίον της Άρσεναλ δεν ήτανε τυχαίο: « Γιατί; Επειδή το έχει κάνει πάρα πολλές φορέ στη προπόνηση. Φανταστείτε πόσες πολλές φορές το έχει κάνει που πλέον του έχει γίνει συνήθεια. Επειδή το έχει κάνει τόσες πολλές φορές, ο εγκέφαλός του στέλνει ένα μήνυμα στα πόδια του και η κίνηση γίνεται φυσιολογικά»

Tέλος, να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Λαμέλα έχει σκοράρει και στο παρελθόν με παρόμοιο τρόπο το 2014, σε μια αναμέτρηση για τους ομίλους του Europa League με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, Για την ιστορία η συγκεκριμένη αναμέτρηση έληξε με σκορ 5-1 υπέρ της Τότεναμ.

 

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από