Τσιμίκας – 5ος αμυντικός της Premier League με τις περισσότερες δημιουργημένες ευκαιρίες (pic)

Ακόμα ένα φοβερό στατιστικό από τον Κώστα Τσιμίκα.

Μία ονειρική σεζόν διανύει ο Κώστας Τσιμίκας. Ο Έλληνας αριστερός μπακ έχει καταφέρει να αρπάξει από τα… μαλλιά όλες τις ευκαιρίες που του έχουν δοθεί, δείχνοντας στον Γιούργκεν Κλοπ πως είναι 100% έτοιμος για τη βασική ενδεκάδα.

Δεν είναι μόνο οι εμφανίσεις του «Τσίμι», αλλά και τα στατιστικά «φωνάζουν» στον Γερμανό τεχνικό πως ήρθε η ώρα να αφήσει έξω τους… συναισθηματισμούς και να δώσει τη φανέλα του βασικού στον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι καλύτερος από τον Ρόμπερτσον.

Σύμφωνα με την opta, ο Τσιμίκας είναι μέχρι στιγμής ο 5ος αμυντικός της Premier League με τις περισσότερες δημιουργημένες ευκαιρίες. Για την ακρίβεια, ο Έλληνας σταρ «φτιάχνει»… 1.5 ευκαιρία σε κάθε αγώνα για τους συμπαίκτες του σε open play.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ρις Τζέιμς της Τσέλσι με 2.8 ευκαιρίες, στη 2η ο συμπαίκτης του Τσιμίκα, Αλεξάντερ Άρνολντ με 1.7 μαζί με τον Μάρκος Αλόνσο ενώ πριν τον Έλληνα ποδοσφαιριστή είναι ο Κουκουρέγια της Μπράιτον με 1.6, με τον Ρόμπερτσον να βρίσκεται εκτός πεντάδας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από