Αντάμα Τραόρε – Χωρίς γκολ και ασίστ, τι συμβαίνει με τον επιθετικό της Γούλβς

Ο Αντάμα Τραόρε αποτελεί την φετινή σεζόν σκιά του εαυτού του και το 10.gr καταγράφει τους λόγους της πτωτικής πορείας του 25χρονου επιθετικού της Γουλβς.

«Είναι μοτοσυκλέτα! Είναι σχεδόν αδύνατο. Κανείς δεν μπορεί να αντέξει αυτόν τον ρυθμό». Όταν ξεστομίζει για σένα αυτά τα λόγια, ένας προπονητής σαν τον Πεπ Γκουαρδιόλα τότε σίγουρα σημαίνει ότι κάνεις εξαιρετικά την δουλειά σου.

Με τα συγκεκριμένα αποθεωτικά λόγια είχε περιγράψει ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, τον Αντάμα Τραορέ, έπειτα από την απίθανη ανατροπή με 3-2 των «Λύκων» επί της Μάντσεστερ Σίτι τον Δεκέμβριο του 2019, σε ένα παιχνίδι όπου ο Τραορέ είχε πληγώσει τους «πολίτες» με ένα γκολ και μια ασίστ.

Ο 25χρονος είχε εξελιχθεί σε κακό δαίμονα για τον σύνολο του Πεπ, καθώς δύο μήνες πριν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του και στην νίκη στο «Etihad», μετατρέποντας τον αγώνα σε προσωπική υπόθεση πετυχαίνοντας και τα δύο τέρματα για την ομάδα του.

Και οι δύο αυτές εμφανίσεις, ήταν το απόγειο για τον Τραορέ, ο οποίος έκλεισε την περσινή χρονιά με εννέα ασίστ και τέσσερα γκολ με την χρηματιστηριακή του αξία να εκτοξεύεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο την φετινή σεζόν ο Αντάμα Τραορέ δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που όλοι θαυμάσαμε στα γήπεδα της Premier League κατά την περσινή σεζόν, με τους αριθμούς του να είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική.

Σε 17 παιχνίδια ο απολογισμός του 25χρονου είναι το απόλυτο μηδέν, τόσο σε γκολ όσο και σε ασίστ. O Tραορέ δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να έχει το παραμικρό αντίκτυπο για την ομάδα του, με τις εμφανίσεις του να έχουν γεμίσει προβληματισμό τους ιθύνοντες της Γουλβς.

Με 18 μήνες να απομένουν στο συμβόλαιό του και να πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, θα μπορούσε η Γουλβς να μπει στον πειρασμό να κερδίσει χρήματα από τον εξτρέμ ή έχει ακόμα μέλλον στη Μολινό;

Είναι απλά μια περίοδος ντεφομαρίσματος… η έχει αλλάξει ως παίκτης;

Το πιο δυνατό χαρακτηριστικό του Τραορέ από το ξεκίνημα της καριέρας του, ήταν η δύναμη η ταχύτητα και κυρίως ο γρήγορος ρυθμός που μπορούσε να δώσει στις κινήσεις του.

Ωστόσο πάντα μελανό σημείο του ήταν τα τελειώματα των φάσεων, όσο και η επιπολαιότητα του όταν έφτανε η στιγμή να βγάλει μια γλυκιά σέντρα η οποία θα γινόταν απειλητική για τον αντίπαλο.

Δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει στην Άστον Βίλα μετά την ένταξη του το 2015 από την Μπαρτσελόνα και παρομοίως δυσκολεύτηκε στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Μίντλεσμπρο, στην οποία εντάχθηκε το 2017.

Όμως η βελτιωμένη του εκδοχή την επόμενη σεζόν με την φανέλα της Μπορό, έπεισε την Γουλβς να υπογράψει τον τότε 22χρονο επιθετικό για τρία χρόνια.

Αρχικά, ο Τραορέ δυσκολεύτηκε ξανά, αλλά ένας συνδυασμός σκληρής δουλειάς στο προπονητικό γήπεδο και προσεκτικής διαχείρισης και καθοδήγησης από τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο οδήγησε στην εντυπωσιακή σεζόν του 2019-20.

Παρόλα αυτά ο Τραορέ αντί να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις φαίνεται, ότι κάνει βήματα προς τα πίσω. Δεν έδωσε γκολ ή ασίστ την περασμένη σεζόν μέχρι τον Μάρτιο και δεν το έχει πράξει ακόμη ούτε αυτή τη σεζόν.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα λεπτά συμμετοχής τα οποία παίρνει να προέρχονται από τον πάγκο, αλλά ακόμα και όταν βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα, δυσκολεύεται να ασκήσει επιρροή – με χαρακτηριστικό της κατάστασης του η εμφάνιση κόντρα στην Manchester City το περασμένο Σάββατο όταν και είχε λιγότερες επαφές ακόμη και από τον Ζοζέ Σα (24 προς 50 του Σα).

H αλλαγή προπονητή

Ο Τραορέ παίζει τώρα υπό τις οδηγίες ενός προπονητή ο οποίος έχει διαφορετική φιλοσοφία, από εκείνον που του έβγαλε το καλύτερο εαυτό με τα αποτελέσματα να τα βλέπουμε άπαντες στις τελευταίες δύο σεζόν. Μπορεί η Γουλβς να βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο δεν φημίζεται για το επιθετικό της παιχνίδι με τον Λαγκέ στον πάγκο, έχοντας την δεύτερη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 13 τέρματα, μπροστά από τη Νόριτς.

Αν θέλουμε να συγκρίνουμε την επιθετική παραγωγικότητα της ομάδας με τον Νουνο Επσερίντο στον πάγκο θα δούμε πως οι «Λύκοι» στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο της σεζόν αποτελούσαν την έβδομη καλύτερη επίθεση με 24 γκολ σε 17 αγώνες.

H απουσία του Ραούλ Χιμένεθ που του κόστισε

Από την στιγμή που βρέθηκε στο ρόστερ της Γουλβς ο Τραορέ ανέπτυξε μια τρομερή χημεία με τον Ραούλ Χιμένεθ στην επιθετική γραμμή των «Λύκων», με τους δυο επιθετικούς, να βρίσκονται με κλειστά μάτια έχοντας μοιραστεί το φορτίο του σκοραρίσματος.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Μεξικάνος φορ «σέρβιρε» τα τρία από τα τέσσερα τέρματα τα οποία πέτυχε ο Τραορέ την περσινή σεζόν, ενώ ο 25χρονος με την σειρά του μοίρασε επτά από τα 17 που πέτυχε ο Χιμένεθ.

Ωστόσο ο σοβαρός τραυματισμός του φορ της Γουλβς στο κεφάλι, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να τον αφήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στα «πιτς», φαίνεται πως επηρέασε και την φόρμα του Τραόρε ο οποίος έχασε το στήριγμα του στην επίθεση.

Μπορεί ο Χιμένεθ να έχει επιστρέψει ξανά στην δράση, ωστόσο το ζευγάρι δείχνει πως δεν έχει βρει ακόμη την χημεία που είχε.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον

Μπορεί ο 25χρονος Ισπανός να βρίσκεται μακριά από τα γκολ και τις ασίστ εως τώρα, ωστόσο αναμφίβολα παραμένει ένας παίκτης εκρηκτικός, εξαιρετικός στο ένας με έναν, αλλά και ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει την ροή ενός αγώνα.

Με το χειμερινό μεταγραφικό παζάρι να κοντεύει, και τον Τραόρε να βρίσκεται στους τελευταίους μήνες του συμβολαίου του, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον του στο «Μολινό».

Μένει να δούμε το επόμενο διάστημα αν ο Ισπανός επιθετικός, θα αποτελέσει παρελθόν από την Γουλβς, η θα παραμείνει έχοντας να δώσει ακόμη πολλά…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από