Ο Σαλάχ έγινε ο τρίτος Αφρικανός στην Ευρώπη με 200 γκολ

Ακόμη ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον Μοχάμεντ Σαλάχ που συνεχίζει να σκοράρει χωρίς σταματημό και να ηγείται της Λίβερπουλ.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ βοήθησε τη Λίβερπουλ να αποφύγει την ήττα στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάρη στο εύστοχο πέναλτι και με αυτό το γκολ έφτασε τα 17 στο πρωτάθλημα. Παράλληλα ο Αιγύπτιος διεθνής επιθετικός έγινε ο τρίτος Αφρικανός παίκτης μετά τον Σάμουελ Ετό και τον Περι Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ που έφτασε τα 200 γκολ  στην Ευρώπη.

Ο Σαλάχ σημείωσε 200 γκολ σε 12 σεζόν που έπαιξε σε 3 πρωταθλήματα. Ξεκίνησε- όπως αναφέρει η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS)- να σκοράρει στο ελβετικό πρωτάθλημα το 2012/8/18 με τη Βασιλεία απέναντι στη Λωζάνη.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» για Καλάθη και Ολυμπιακό (pic)

Πέτυχε 9 γκολ στην ελβετικής Super League με τη Βασιλεία, 156 γκολ στην αγγλική Premier League, 2 γκολ με την Τσέλσι και 154 γκολ με τη Λίβερπουλ, 35 γκολ στην ιταλική Serie A, 6 γκολ με τη Φιορεντίνα και 29 γκολ με την Ρόμα. Σημείωσε 160 γκολ με το αριστερό πόδι, 31 με το δεξί και 9 με κεφαλιά

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από