Νέα αφαίρεση 2 βαθμών στην Έβερτον, στην 16η θέση της βαθμολογίας τα «ζαχαρωτά» (pic)

Νέα αφαίρεση 2 βαθμών στην Έβερτον, στην 16η θέση της βαθμολογίας τα «ζαχαρωτά» (pic)

Η Έβερτον έκανε γνωστό πως τιμωρήθηκε με επιπλέον αφαίρεση δύο βαθμών για παράβαση οικονομικών κανονισμών και πλέον βρίσκεται στην 16η θέση της Premier League με 27 βαθμούς.

Με αφαίρεση δύο επιπλέον βαθμών για νέα παράβαση των οικονομικών κανονισμών της Premier League τιμωρήθηκε η Έβερτον, που πλέον βρίσκεται στη 16η θέση της Premier League με 27 βαθμούς.

Νωρίτερα μέσα στην σεζόν, η Έβερτον είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση 10 βαθμών και εν συνεχεία μετά από σχετική έφεση, της επιστράφηκαν τέσσερις από αυτούς. Μετά την νέα τιμωρία, από τα «ζαχαρωτά» έχουν αφαιρεθεί συνολικά οκτώ βαθμοί από τη βαθμολογία της στην Premier League, με τους μπλε του Λίβερπουλ να πλησιάζουν στην επικίνδυνη ζώνη.

Διαβάστε επίσης: Ποια ομάδα της Euroleague θέλει τον Σπανούλη

Την είδηση της τιμωρίας, έκανε γνωστή η Έβερτον ενώ με επίσημη ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι θα ασκήσει έφεση και για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Τον Ιανουάριο του 2024, η Έβερτον χρεώθηκε από την Premier League για παραβίαση των επιτρεπόμενων ορίων Κέρδους και Βιωσιμότητας για την περίοδο αξιολόγησης που έληξε το 2022/23. Το θέμα παραπέμφθηκε στην Επιτροπή της Premier League, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Έβερτον θα λάβει άμεση αφαίρεση δύο βαθμών.

Ενώ η θέση του συλλόγου ήταν ότι δεν ήταν κατάλληλη καμία περαιτέρω κύρωση, ο σύλλογος είναι στην ευχάριστη θέση να δει ότι η Επιτροπή έδωσε τα εύσημα στα περισσότερα από τα ζητήματα που έθεσε η Λέσχη, συμπεριλαμβανομένης της έννοιας της διπλής τιμωρίας, των σημαντικών ελαφρυντικών περιστάσεων που αντιμετωπίζει η Λέσχη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, και του υψηλού επιπέδου συνεργασίας και της έγκαιρης παραδοχής της παραβίασης του συλλόγου.

Η Έβερτον παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία με τη Λίγκα για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την PSR, αλλά ανησυχεί εξαιρετικά για την ασυνέπεια των διαφορετικών προμηθειών όσον αφορά τις αφαιρέσεις βαθμών που εφαρμόζονται. Ο Σύλλογος θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τη Συμβουλευτική Επιτροπή Φιλάθλων και άλλες ομάδες φιλάθλων για τις υποβολές τους κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και σε όλους τους Εβερτονιανούς για τη συνεχή υπομονή και την αμέριστη υποστήριξή τους.

Η Λέσχη και οι νόμιμοι εκπρόσωποί της έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής. Προς το παρόν δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο».

Η βαθμολογία της Premier League μετά την νέα τιμωρία της Έβερτον:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ